Herbalife week 24

De resultaten van deze week zijn – 1,7 kilo en ook mijn overige waardes waren weer beter dan vorige week, daar ben ik dus heel blij mee.

Waar ik deze week heel alert op geweest ben is het compenseren van de dagen dat ik wel meer heb gegeten, of net wat ongezonder. Ik merk dat ik heel snel aankom in gewicht, en dat komt gewoon omdat ik de keuze heb gemaakt om iets te eten of drinken wat wellicht niet de meest gezonde keuze is. Dan kan ik natuurlijk doorgaan alsof er niets is gebeurd, er is immers niets mis met af en toe eens wat ongezonder te eten. Maar aangezien ik toch een doel wil bereiken denk ik dat het wel verstandig is om de dag erna heel bewust te kijken naar wat ik eet en drink, om de koolhydraten te beperken. En dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt, want in veel voedingsmiddelen welke ik lekker vind zitten toevoegingen welke maken dat je er trek in blijft houden.

 

gezond-eten

 

Voordat ik me zo begon te verdiepen in voeding wist ik veel dingen niet van mezelf, zo wist ik niet dat ik o.a. hoofdpijn kreeg van tarwe producten, ik wist niets over E nummers in de voeding, niets over het belang van goede vetten en ga zo maar door. Maar ik wist ook niets over hoe mijn geest reageert op koolhydraten…. Ik had het hier al eens over gehad met mijn Coach Diana, en gezien de symptomen die ik heb zou het heel aannemelijk zijn als ik een behoorlijke koolhydraatverslaving heb.

 

Ik heb op internet gezocht of ik er meer over kon vinden en ik heb deze test gedaan http://www.koolhydratentabel.nl/koolhydraten_test/ en ik scoorde 48 punten… oeps….

Ik weet niet of dit nou echt een wetenschappelijke test is…. maar ik moest tot mijn schrik wel heel veel vakjes aanvinken. Het is voor mij in ieder geval wel duidelijk dat ik na een koolhydraatrijke maaltijd eerder honger heb dan na een eiwitrijke maaltijd… En dat is iets waar ik momenteel wel rekening mee hou.

 

Ik probeer geen brood te eten, dat is voor mij momenteel een traktatie, waar ik dan wel de rest van de dag (en ws de dag erna ook nog ) voor moet boeten met een knagend honger gevoel en ws binnen een paar uur hoofdpijn die op komt zetten. Daarnaast merk ik o.a. ook dat  na het eten van een koolhydraatrijke maaltijd dat ik binnen een paar uur moe word.

 

Ik merk steeds meer dat de weg naar een gezonde lifestyle heel individueel is. Wat voor mij geldt, dat is voor een ander zeker niet gezegd dat ook te doen.

 

Waarmee ik tot de conclusie kom dat een “standaard” dieet of eetpatroon gewoon niet zinvol is. Mijn lichaam  reageert heel anders op voedingsstoffen dan dat van een willekeurige ander persoon immers. En daarbij heb ik ook hele andere tekorten opgebouwd dan een ander.

 

Dat is dan ook meteen weer een reden om als je voor Herbalife kiest ook gebruik te maken van een goede Coach ( en ik kan iedereen mijn Coach Diana van Vulpen aanraden.)

 

Het is zo prettig dat er iemand met je meekijkt, dat je samen kijkt naar wat jouw lichaam tekort komt, wat is er wel en niet mogelijk om aan te passen in jouw lifestyle… en vooral ook, kijk samen naar hoe jouw lichaam reageert op verschillende voedingsmiddelen.

 

Het heeft mij in ieder geval heel veel wijzer gemaakt, niet dat ik nu alles de schuld ga geven van het feit dat ik dik ben… en het gaat mij ook niet om het etiketje wat ik wel of niet mankeer… het gaat mij alleen om het snappen van hoe mijn lichaam werkt, waarom mijn lijf en geest reageert zoals het reageert…. En deze kennis neem ik mee in mijn nieuwe lifestyle….. en zo hoop ik door kennis het beter te kunnen begrijpen waarom ik soms aankom, waarom ik soms moe wordt, en vooral wat ik er zelf aan kan doen….

 

IMG_2526

 

Wat ik binnenkort eens wil laten doen is een uitgebreid bloedonderzoek, ik ben nu al zoveel afgevallen en slik daarnaast al jaren medicatie, dat ik graag eens wil weten hoe het er nu voorstaat. Daarnaast wil ik mijn bloeddruk ook eens laten meten, die was voorheen nogal aan de hoge kant, en ik wil graag weten hoe deze nu is… En tevens is het wel heel goed voor mijn huisarts om te weten waar ik al deze maanden mee bezig ben geweest.

 

Ik ga op naar week 25….  Vakantie…. maar evengoed gevuld met stress ivm de opname van 1van mijn kinderen.

Het wordt een spannende week dus.

 

Groetjes,

Helga

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Kim

Hi! Ik ben Kim. Een 22-jarige makeup enthousiast. Mijn voorkeur gaat uit naar high-end beauty, voornamelijk uit Amerika. Hier op mijn online plekje probeer ik je tips en tricks te geven, doe ik reviews over de nieuwste producten en laat ik regelmatig mijn favorieten zien!

Deel deze post:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *