Herbalife week 21

Na deze lange stressvolle week ben ik 0,1kg aangekomen….

MAAR…(en ja ondanks dat je aankomt kunnen er ook positieve veranderingen plaatsvinden in je lichaam) Mijn Visceraal vetpercentage is 12 %…. En dat betekend dat ik eindelijk binnen de norm val van een gezonde viscerale vetwaarde.

 

Het viscerale vet of “orgaanvet” is de hoeveelheid vet in de buikholte, zowel in als rond de vitale organen. Er bestaat een sterk verband tussen overmatig visceraal vet en hart-en vaatziekten. En een waarde tussen de 1% en 12 % wijst erop dat je een gezond visceraal vetgehalte hebt..  Tevens ben ik weer opgemeten en op de 4 punten is er wederom 6,5cm minder omvang gemeten, een mooie 41,5cm in totaal al.

 

Ik ben er heel blij mee dus, is weer een mooie grens waar ik overheen gegaan ben op weg naar een gezonder lijf en leven. Zoals gezegd had ik de afgelopen week een hele drukke week, heel veel stress en afspraken in ziekenhuizen en bij therapeuten met mijn kinderen…. Veel onzekerheid, veel gehaast, veel zitten wachten en mijn mooie planning die ik gemaakt had liep op de 1e dag al in het 100….. Dus hoe goed ik het ook bedacht had, het liep gewoon anders dan ik wilde. Dat merk je dan ook meteen aan je eetpatroon…

 

Wat ik gemerkt heb wat ik echt anders doe zijn de keuzes die ik maak. Ja ik at onregelmatig, maar wel de meest verantwoorde dingen. En met drinken net zo…. nog steeds drink ik geen limonades, die zoete smaak en suiker/aspartaam maakt alleen maar dat ik meer honger krijg immers.

Zo was ik gister onderweg van Zeist naar Nijmegen, en ik rammelde echt van de honger, was de deur uitgegaan in de haast…. en dus mijn fruit en reepjes vergeten mee te nemen. Wat ik voorheen gedaan zou hebben was stoppen bij de Mac, de La Place of een benzinepomp, waar ik dan gegaan was voor een snelle (koolhydraatrijke) snack om de honger te stillen. En gister ben ik naar de 1e groenteboer gereden die ik tegen kwam… heb appels, aardbeien, abrikozen, kersen en mandarijnen gekocht…. Eerst een heerlijke appel gegeten en een paar kersen, en ‘s avonds met mijn vriend een fruitsalade van de rest gemaakt en gegeten…. Wie had dat nu ooit gedacht…. ik en fruit, dat zou ik voorheen nooit gedaan hebben, maar nu geniet ik echt van de smaak en het feit dat het gewoon echt gezond is voor me.

232781645_764dcf3380_z

En dat is wel de grootste verandering die mij opvalt, de verantwoorde keuzes die ik nu wel maak, het mezelf steeds afvragen of het wel iets is dat ik ECHT wil eten, is het goed voor me?? En ipv een roomijsje neem ik dus een sorbetijsje, ipv M&M’s en cola in de bioscoop neem ik een klein zakje zoute maisstengeltjes en bronwater. Ipv dat broodje onderweg neem ik fruit…..

En ik voel me zoveel beter, gezonder, fitter…… ik loop hele stukken zonder problemen, ik loop trappen op zonder te hijgen…Oh en ik pas makkelijk in van die plastic kuipstoeltjes op terrasjes.

 

Wat mij wel opvalt is dat ik uiterlijk dan wel stukken slanker ben, maar “tussen mijn oren” is dit nog niet het geval. Ik pak nog steeds te grote kleding uit een rek, ik neem meer ruimte om ergens tussendoor te lopen, ik vind stoeltjes op het oog nog steeds te krap. Het is net alsof mijn brein nog moet wennen aan mijn kleinere omvang.

Zoals vorige week gezegd zou ik aan de gang gaan met meer bewegen deze week, en vandaag heb ik al een uur gelopen en straks ga ik nog een stuk wandelen met een vriendin.

Op naar week 22….. jeetje wat gaat dat hard zeg…..

 

Groetjes,

Helga

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Kim

Hi! Ik ben Kim. Een 22-jarige makeup enthousiast. Mijn voorkeur gaat uit naar high-end beauty, voornamelijk uit Amerika. Hier op mijn online plekje probeer ik je tips en tricks te geven, doe ik reviews over de nieuwste producten en laat ik regelmatig mijn favorieten zien!

Deel deze post:

1 Reactie

  1. sjors
    6 juli 2013 / 20:39

    tuurlijk moet je je afvragen of het goed voor je is maar een keer moet kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *