Herbalife week 20

De afgelopen 2 weken was ik weer mooi afgevallen, – 2,1 kilo

In totaal nu 18,9 kilo in 20 weken, een hele prestatie vind ik zelf.

 

Deze week was weer toonaangevend voor mijn leven op dit moment, zoveel dingen die tegelijk spelen, waar is steeds maar weer achteraan moet of heen moet… dingen die moeten, waar ik geen keuze in had. Dat heb je denk ik als het op de gezondheid van je kinderen aankomt nooit als ouder.

Voor ik het wist was er weer een week voorbij.

En wat ik al eerder heb gezegd is dat des te drukker ik ben, des te minder regelmaat heb ik, en daarmee ondermijn ik mijn Herbalife leefwijze behoorlijk.

stress lady

Maar evengoed was ik wel goed afgevallen, en ik heb nagedacht over wat dat het verschil is met mijn vroegere leefstijl…?

*Wat ik nu merk is dat ik minder “doorsla” in overmatig veel eten.

*Ik kies nog steeds eerder de gezonde dingen, gewoon omdat deze veel lekkerder zijn.

*Ik beweeg door mijn gewichtsverlies veel makkelijker, hijg niet meer als ik een paar trappen oploop. Dus bewegen nodigt ook eerder uit doordat het makkelijker gaat.

*Ik pas 4 maten kleinere kleding, dus als ik in de spiegel kijk dan is het ook motiverend om door te gaan, ik vind het al snel zonde om dingen te gaan eten, puur om maar wat te eten.

* Als ik geen honger heb dan eet ik gewoon niet zomaar iets, waar ik voorheen dit “voor de gezelligheid” wel deed.

* Ik ben zoveel fitter en heb zoveel meer draagkracht gekregen doordat ik veel meer vitamines en mineralen binnenkrijg en heb gekregen, dat alleen maakt al dat ik minder moe ben en minder geneigd ben om de boel de boel maar te laten.

 

Ik merk dus wel dat ik wat losser om kan gaan met Herbalife zonder dat het meteen gevolgen heeft. Dat is wel heel fijn, dan hoef ik me geen zorgen te maken of “alles” meteen al verpest is door een keer iets niet goed te doen…. voorheen een reden om het maar meteen allemaal op te geven en terug te gaan naar een vertrouwde toestand van mezelf troosten door te eten…

Het is dus op een heel relaxte manier in mijn leven in te passen.

Tuurlijk is het beter om veel regelmaat te hebben, en dat probeer ik ook echt.

Maar je ontkomt er gewoon niet aan dat je wel eens periodes hebt waarin je aan het overleven bent en je rot rent om alles draaiende te houden.

Dan heb ik er persoonlijk ook geen zin in om daarbovenop nog eens te gaan stressen om het feit of ik dan wel afval of niet. Er zijn momenteel echt veel belangrijkere dingen gaande in mijn leven, dus loslaten en vertrouwen op mijn aangeleerde vaardigheden op lifestyle gebied.

stress-eating

Ik heb nog 6 weken dat ik deze blog schrijf….

En eigenlijk wil ik mezelf deze weken wat scherpere doelen gaan stellen.

Volgende week weet ik dat ik nog geleefd word door alle afspraken in ziekenhuizen en bij scholen en therapeuten. Die sta ik mezelf nog toe te “overleven” en even op zn beloop te laten.

*De week daarna wil ik echt elke dag een uur gaan bewegen. Of het nu lopen is, zwemmen, zumba gewoon actiever worden dus. Mijn vetpercentage zit nog steeds boven de 50% en dat wil ik voor het eind van mijn blogs daar echt onder hebben….

*Daarnaast ga ik die week voor 4 dagen met 5 vriendinnen op een mini vakantie.

Ik wil vasthouden aan mijn 2 shakes per dag, geen tarwe en geen toegevoegde suikers.

Dat wordt een hele klus denk ik als het zo gezellig is, er zoveel om me heen gegeten en gesnoept wordt. Maar 1 belangrijk leerdoel is gewoon het vasthouden aan de bewuste keuzes.

En niet dat ik dan niets mag eten, maar ik wil de verantwoorde keuzes blijven maken, en ik ga mijn vriendinnen gewoon vragen mij daarbij te steunen. (dus meiden als jullie dit lezen???)

Zij zien ook het enorme verschil in mijn gewicht en gezondheid, dus op hun kan ik vertrouwen mij daarbij te willen helpen.

 

Ik ga me klaarmaken voor een hele hectische week met veel emoties en stress (soms weet je dat al van te voren)

Ik ga genieten van de leuke momenten (want die komen er ook) en mijn grenzen goed bewaken.

Wat ik niet wil of waar ik me niet prettig bij voel, dat doe ik gewoon niet (ook een enorme overwinning dat ik dat tegenwoordig doe en aangeef)

 

Op naar week 21.

 

Groetjes,

 

Helga

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Kim

Hi! Ik ben Kim. Een 22-jarige makeup enthousiast. Mijn voorkeur gaat uit naar high-end beauty, voornamelijk uit Amerika. Hier op mijn online plekje probeer ik je tips en tricks te geven, doe ik reviews over de nieuwste producten en laat ik regelmatig mijn favorieten zien!

Deel deze post:

1 Reactie

  1. 30 juni 2013 / 22:59

    Steeds trotser op je Helga! We gaan zeker een keer een “Helga ondersteuningsavond” houden. Om jouw omgeving meer kennis te laten nemen hoe ze jou kunnen helpen! Doen we gelijk lekker proeverijtje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *