TUTORIAL: Perfecte French Manicure

We kennen ze allemaal wel, prachtige french manicure nagels die eruit zien alsof iemand rechtstreeks de nagelsalon uit is komen lopen. Maar zodra je er dan zelf aan gaat beginnen blijkt het toch lastiger dan gedacht. Gelukkig heb ik vandaag  voor jullie een tutorial waarin ik jullie laat zien hoe je op een eenvoudige manier, met reguliere nagellak, een french manicure kunt maken. Net als in de salon.

Wat heb je nodig?

 • Base-coat
  • Mijn keus: Kruidvat - base & top coat
 • Nude nagellak (het liefste dezelfde kleur als je natuurlijke nagel met een tintje roze)
  • Mijn keus: L'Oréal - Creamy Angora
 • Witte nagellak
  • Mijn keus: HEMA - 809
 • Dun nagellak kwastje
  • Mijn keus: Primark (zat is een setje van 5)
 • Top-coat 
  • Mijn keus: Yves Rocher - Gel effect top coat

Stap 1

Zoals altijd begin je met het lakken van een base-coat. Dit beschermt niet alleen je nagels maar werkt ook als een basis voor de rest van je nagellak. Vergeet dan ook niet de voorkant van je nagels mee te nemen.

Stap 2

Als de base-coat gedroogd is, is het tijd om de nude nagellak te lakken. Ik heb twee dunne laagjes gelakt, zodat het effect zo natuurlijk mogelijk blijft. Daarnaast heb je dan niet een hele dikke laag nagellak op iedere nagel, want dat is zonde. Ook zijn dunne laagjes handig voor het droogproces. Laat je dus niet afleiden als je nagellak niet zo gepigmenteerd is, want hierdoor kan het zo zijn dat je een dikkere laag per keer lakt.

Het klinkt misschien gek, maar zorg er voor dat je door de nagellak nog een klein stukje van je natuurlijke 'french manicure' kunt zien. Hierdoor zal dee volgende stap makkelijker zijn.

Stap 3

Nu al je nagels droog zijn, zijn we aangekomen bij de lastigste stap: de french manicure. Ook wel bekend als het witte lijntje. Gelukkig heb ik een techniek gevonden die een mooi resultaat geeft en makkelijk te leren is.

Je pakt je nagellak kwastje en de witte nagellak. Neem vorozichtig wat nagellak op het kwastje. Begin aan de zijkanten van je nagel. Er zijn twee manieren: je nagel draaien of het kwastje bewegen. Voor mij wisselt dit meestal per nagel en per hand. Mijn duimen draai ik meestal waarbij ik het kwastje stil houd, voor mijn rechter hand geld hetzelfde. Als ik met mijn dominante hand lak, beweeg ik het kwastje meer. Je vervolgt het lijntje (op jouw gekozen manier) richting het midden van je nagel en probeert wat naar de punt van je nagel te gaan. Hierdoor heb je een kleinere kans dat je een hele dikke french manicure krijgt. Doe dit nu ook vanaf de andere kant van je nagel. Zorg vervolgens dat ze in het midden mooi aansluiten en maak het halve rondje compleet.

Stap 4

De basis voor de french tip staat. Nu kan je met het normale nagellak kwastje (uit het potje) ervoor zorgen dat alles mooi gelijk is op je nagel. Werk op dezelfde manier als bij de vorige stap. Echter nu wordt de nagellak eerlijker verdeeld waardoor je een gelijke pigmentatie en een strak oppervlak krijgt. Laat dit vervolgens super goed drogen. Het verpesten, door stoten etc., van zoiets zou zonde zijn.

Vergeet als laatste niet de top-coat aan te brengen om de nagellak mooi samen te laten smelten en het geheel en mooie glans te geven.

Dit was mijn tutorial, hopelijk hebben jullie er wat van geleerd en vonden jullie het leuk om te lezen. Vragen over bepaalde stappen kan je altijd stellen in de comments en die zal ik dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Wat vind jij van een French Manicure?

 

Mocht je deze nagels na hebben gemaakt of een eigen variant ervan? Deel deze dan met mij op social media! (Instagram: @yvonne_xx_)

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Meer van mij? Ik heb zelf een fotografieblog.

Volg:
Yvonne

Hi, ik ben Yvonne en een keer in de maand schrijf ik hier over budget beauty! Naast beauty zijn fotografie en ontwerpen een grote passie van mij.

Deel deze post:

2 Reacties

 1. Anita te Gussinklo
  7 februari 2018 / 21:03

  Blijft een van mijn favoriete manicure’s, inderdaad heelverzorgd.
  Vind het alleen altijd zo’n klus, vaak vind ik mijn linkerhand dan beter gelukt omdat ik rechts ben.

 2. 29 januari 2018 / 15:27

  Ik vind een French manicure er altijd zo mooi verzorgd uitzien! Ik heb het vroeger weleens zelf gedaan, met van die strips die je op je nagel plakt voor een mooi boogje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *