TUTORIAL: Festive Nail-art

Deze tijd van het jaar is altijd enorm druk, maar ik geniet er elk jaar weer van. Eerst Sinterklaas, mijn verjaardag, kerst en voor je het weet nieuwjaar. Natuurlijk wil je er altijd leuk uitzien tijdens deze feestdagen. Om je look een upgrade te geven heb ik een leuke nail-art verzonnen waar je niet veel nail-art skills voor nodig hebt.

Wat heb je nodig?

 • Base-coat
 • Make-up sponsje
 • Gouden nagellak
 • Gouden glitters nagellak
  • Mijn keus: HEMA 03
 • Zwarte glitters nagellak
  • Mijn keus: OPI Comet in the sky
 • Darkening nagellak
  • Yves Rocher Smoky effect top coat
 • Top-coat

Wat moet je doen?

festive base coat nails nail-art

Stap 1 Lak op al je nagels een base-coat. Deze stap doe je zodat je je natuurlijke nagels beschermt. Daarnaast is het een basis voor de nagellak die je erop aan gaat brengen. Het mooiste is het als je ook op de voorkant van je nagel een laagje aanbrengt. Hierdoor blijft overigens je nagellak ook langer zitten.

festive golden coat nails nail-art

Stap 2 Neem nu het make-up sponsje en de gouden nagellak. Breng de nagellak aan op het sponsje en stempel dit voorzichtig op de tip van de nagel. Doe dit een paar keer voor een mooie overgang van intens naar uitgevaagd. Als je een wit randje op je natuurlijke nagels hebt is het het mooiste als je niet meer ziet dat er een randje is.

festive gold glitter coat nails nail-art

Stap 3 Neem nogmaals het sponsje maar nu samen met de gouden glitter nagellak. Door het sponsje kan je de glitters veel geconcentreerder aanbrengen. Hierdoor kan je ook een mooie overgang van veel naar weinig maken op je nagels.

festive black glitter coat nails nail-art

Stap 4 Herhaal de stap van hierboven, maar ditmaal met de zwarte glitters. Pas hierbij goed op, want doordat de glitters zwart zijn moet je goed voor een mooie overgang zorgen.

festive dark coat nails nail-art

Stap 5 Voor een laatste maal neem je het sponsje. Ook neem je de darkening kleur. Het idee van een darkening nagellak is dat je de huidige nagellak donkerder kan maken door er met deze lak overheen te gaan. Deze kleur breng je alleen aan op de uiterste tip van de nagel.

Stap 6 En nu je alle kleuren er op hebt zitten is het tijd om een top-coat aan te brengen en de randjes schoon te maken. De glitters komen hierdoor extra goed naar voren en de overgang wordt wat meer vervaagd. Voor een langdurige nail-art is het slim om (net als de base-coat) ook de top-coat op de voorkant van je nagels aan te brengen.

 

Dit was mijn tutorial voor de komende feestdagen. Een echte Festive nail-art al zeg ik het zelf. Mocht je deze nagels na hebben gemaakt of een eigen variant ervan? Deel deze dan met mij op social media! (Instagram: @yvonne_xx_)

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Meer van mij? Ik heb zelf een fotografieblog.

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Yvonne

Hi, ik ben Yvonne en een keer in de maand schrijf ik hier over budget beauty! Naast beauty zijn fotografie en ontwerpen een grote passie van mij.

Deel deze post:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *