Tips om geld te (be)sparen

Zo, de vakantie is weer (bijna) over en waarschijnlijk ben je net zo broke als ik ben. Vakantie is een dure grap en om er nog een schepje bovenop te doen komen alle makeup merken uit met allerlei nieuwe collecties. Vandaag heb ik gelukkig wat tips om jou te helpen met geld te sparen én besparen! Ben je benieuwd? Lees dan verder.

No Buy maand

Stel voor jezelf eens een No Buy Maand in. In deze maand mag je geen onnodige dingen kopen. Sale bij je favoriete winkel? Jammer, maar er komt echt nog wel een andere sale. Concealer op? Maak dan eerst die andere op, die je misschien iets minder fijn vindt. Sta je op de trein te wachten en heb je wel zin in iets lekkers. No girl, ga niet de Snickers kopen.

Het is moeilijk, I know, maar wedden dat jij je aan het eind van de maand super trots voelt! Het maakt het trouwens stukken makkelijker als je het samen met een vriendin doet.

Kortingscodes

Moet je dan toch écht iets kopen of moet je een cadeau geven aan iemand? Maak dan gebruik van kortingscodes. Veel sites zoals 1korting staan vol met up to date kortingen. Bijvoorbeeld van Boohoo (kijk maar eens op deze pagina) en 5CC (kijk voor korting bij 1Korting.com). Verder hebben veel Amerikaanse makeup merken ook vaak een kortingscode in hun Instagram bio of bij posts of hebben YouTubers een coupon code. Zorg er dus voor dat je, voordat je een aankoop doet, altijd even checkt of er een kortingscode in omloop is!

In de sidebar zie je een schemaatje met al mijn coupon codes.

Spaar Schema’s

$15 money challenge easy savings

Ben je ook zo slecht in sparen als dat ik ben? Het maakt het een stuk makkelijker als je naar the bigger picture kijkt. Ik ben namelijk iemand die denkt “ugh, wat maakt die €20 nou uit?”. Nou, als je elke week €20,- kan (be)sparen is dat toch €1040,- in één jaar! Hieronder heb ik twee super leuke schema’s gevonden van deze blog. Eentje met 20 en de ander met 15 euro per week. Hiermee kun je voor jezelf bijhouden waar je nu zit. Dit is zeker iets wat ik ga doen!

 

Voorkom dat je te veel geld uitgeeft

Te veel geld uitgeven, dat doen we allemaal wel eens. Zorg er dus voor dat je niet rood kan staan op je bank en dat als je een credit card hebt, deze niet meeneemt als je gaat shoppen. Het is heel erg makkelijk om de bedragen dan uit het oog te verliezen (ik weet er alles van). Het is erg belangrijk om je financiën op orde te houden, zo hou ik zelf elke maand een lijstje bij waarin al mijn inkomsten en uitgaven staan. Zo voorkom je dat je te veel uitgeeft of abonnementen hebt lopen waar je eigenlijk niets van wist.

 

Dat waren dan weer mijn tips. Ik ben heel erg benieuwd of jij nog goede tips hebt en of jij er een gaat gebruiken? Laat het mij weten in de reactie!

Heb jij wel eens een No Buy maand gehad?

 

Dit is een gesponsord artikel.

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Kim

Hi! Ik ben Kim. Een 22-jarige makeup enthousiast. Mijn voorkeur gaat uit naar high-end beauty, voornamelijk uit Amerika. Hier op mijn online plekje probeer ik je tips en tricks te geven, doe ik reviews over de nieuwste producten en laat ik regelmatig mijn favorieten zien!

Deel deze post:

4 Reacties

 1. 2 september 2016 / 21:29

  Mijn no buy maand liep uit op een fiasco…maar dat elke week iets apart zetten zou ik wel eens kunnen doen!

 2. chucky1012
  2 september 2016 / 15:04

  Handige tips ;-)
  Leuk artikel.

  Xoxo

 3. 2 september 2016 / 08:16

  een no buy maand? Doe maar een no buy jaar whahah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *