MAC Cosmetics Studio Waterweight Foundation & Prep+Prime BB Compact

Hey loves! Ik heb onlangs de nieuwe MAC Cosmetics Studio Waterweight Foundation en de Prep+Prime BB Compact gekocht. Ik ging namelijk samen met moederlief op een kleine shoppingspree bij MAC in de Bijenkorf Amstelveen. Mocht je mij op Instagram volgen, wist je dit al lang. Mijn moeder heeft wat leuke aankopen (waaronder ook deze foundation) gedaan, en ik werd natuurlijk ook in de verleiding gebracht. Vandaag review ik graag de producten voor jullie, omdat ik veel vragen kreeg over de nieuwe foundation. Enjoy!
MAC Cosmetics Studio Waterweight Foundation-1MAC Cosmetics Studio Waterweight Foundation-2

Studio Waterweight SPF30 Foundation

Wat het is volgens MAC: “Deze baanbrekende foundation geeft kleur af in een super-vloeibare, elastische gel-serum formule. Hij hydrateert je huid, is heel comfortabel – want je voelt hem bijna niet – en hij blijft urenlang zitten. De kleurvaste, medium opbouwbare dekking verdoezelt onvolmaaktheden zoals poriën en fijne lijntjes en houdt de talgproductie onder controle. Het Moisture-Fusion Complex dat aan de formule werd toegevoegd hydrateert onmiddellijk en de hele dag lang zodat de huid verzorgd en zijdezacht aanvoelt. Met het unieke pipet pak je de juiste hoeveelheid product voor een perfecte look.”

Dat klinkt natuurlijk veelbelovend, maar is de foundation wel echt zo goed als deze lijkt? Wat betreft verpakking krijgt de foundation een 10/10! De flacon is erg mooi van matte glas, met een handig pipetje zodat je de super-vloeibare -bijna waterige, foundation makkelijk kunt ‘oppakken’ en de juiste hoeveelheid kunt doseren. Elke keer weer.

Consistentie & textuur

Zoals de beschrijving van MAC al zei, is de Studio Waterweight Foundation super-vloeibaar en gel of serum-achtig. Dit is zeker waar! De foundation doet me erg denken aan de Face & Body Foundation van MAC, maar toch net wat lichter en elastischer. Hierdoor is de foundation erg makkelijk in gebruik; blend als een droom en makkelijk om egaal aan te brengen. Foolproof is deze foundation zeker.

MAC Cosmetics Sludio Waterweight Foundation-4 MAC Cosmetics StudioWaterweight Foundation-5

Kleur ‘NW13’

Ik heb de foundation in de allerlichtste kleur, namelijk NW13. Er zijn erg weinig foundations van MAC (en überhaupt allerlei andere merken) die zo’n lichte kleur hebben. Dat vind ik erg prettig, omdat een foundation vinden echt een hel kan zijn voor zo’n licht huidje als die van mij. Maar ook als je wat donkerder bent is het geen probleem, MAC heeft namelijk 23 verschillende kleuren uitgebracht bij de nieuwe Studio Waterweight Foundation. All the way van NW13 tot en met NW50, en van NC15 tot en met NC50. Note: Heb jij een hele donkere huidkleur, is deze foundation helaas niet beschikbaar voor jou. Studio Fix Fluid is dan misschien wel een oplossing, deze gaat tot namelijk tot en met NW58.

Dekking & Finish

De foundation heeft de mooiste dekking en finish of all time! Een half tot maximaal heel pipetje is meer dan genoeg voor een medium-high dekking. Zoals ik al zei blend deze als een droom, voelt als water op de huid en is foolproof. Hierdoor is de foundation ook erg gemakkelijk om op te bouwen op de plekjes waar je net wat meer dekking wilt. De finish van de Studio Waterweight Foundation is ook heer-lijk; een glowy natuurlijke finish. Je huid lijkt nog steeds op huid, alleen de 2.0 versie ervan.

De foundation is geschikt voor de droge, normaal-gemengde en licht vettige huid. Mocht je een extreem vette huid hebben, raad ik aan om de foundation af te poederen. Heb jij een extreem droge huid; zorg er dan voor dat alle velletjes weg zijn en je een goede primer draagt. De foundation hydrateert je huid, en zal dus niet in de droogteplekjes trekken verwacht ik.

MAC Cosmetics Prep+Prime BB Golden-1 MAC Cosmetics Prep+Prime BB Golden-2

Prep+Prime BB Compact SPF 30

Wat het volgens MAC is: “Crèmige primerformule die de huid perfectioneert, beschermt, egaliseert en haar een stralende glans geeft. Crèmige ingrediënten en optische parelmoerpigmenten worden gecombineerd met een krachtige SPF bescherming. Natuurlijke, semi-transparantekleuren, inclusief nieuwe bronstinten.”

Ik heb mij ook laten opmaken in de MAC store. De makeup artist had de Studio Waterweight Foundation aangebracht en vroeg of ik van shapen hield. Mijn antwoord was volmondig JA! Toen hij terugkwam met de Prep+Prime BB Compact wist ik al dat ik verkocht was aan dit product.

Consistentie & textuur

Het is letterlijk een romige BB cream, niets meer en niets minder. De kleuren zijn (voor mij) zo donker dat ik het kan gebruiken als een product om mee te shapen. Het is namelijk origineel een product wat je als primer -of alleen, gebruikt. Maar ik gebruik het heel anders dan het bedoelt is. Ik breng de BB cream aan met een duo fiber brush, dit vind ik het makkelijkste werken en het mooiste blenden. Het gebruik is erg makkelijk met zo’n penseel.

MAC Cosmetics Prep+Prime BB Golden-3 MAC Cosmetics Prep+Prime BB Golden-4

Kleur ‘Golden’

De kleur ‘Golden’ is een goudbruin met glans, ideaal om wat mee te bronzen en shapen. De dekking is semi-transparant, wat betekend dat het een beetje (lichte) dekking geeft maar eigenlijk vooral kleur en glans.  Hierdoor blend het product erg mooi in met mijn huid en is de finish van mijn basis erg natuurlijk en niet overdone.

De BB is niet té vettig, zodra je het blend smelt het bijna samen met je foundation. Daarnaast is het blenden van dit product een eitje, dat vind ik erg prettig want ‘donkere’ concealers zijn vaak wat stugger van textuur waardoor je snel moet blenden. Met dit product is dat verleden tijd :)

MAC Cosmetics Studio Waterweight-1 MAC Cosmetics Studio Waterweight-2

Zoals je kan zien hebben beide producten een prachtige finish op de huid. En zelfs op de closeup lijkt mijn huid, nog steeds een huid. Ik ben dus ook zeker fan van beide producten, en mocht jij geïnteresseerd zijn raad ik ze zeker aan. Ook voor mannen (!) die graag foundation dragen is dit een prachtig product. Ik ben dan ook erg benieuwd wat jullie eerste indruk van deze producten is? Laat het weten in de comments hieronder!

De nieuwe Studio Waterweight SPF 30 Foundation bevat 30 ml en is te koop voor €34.50 bij de geselecteerde MAC Stores en online. De BB Compact SPF 30 bevat 8 gr en is te koop voor €29,- bij wederom de geselecteerde MAC Stores en online.

Q: Wat vind jij van de nieuwe MAC foundation?

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Kim

Hi! Ik ben Kim. Een 22-jarige makeup enthousiast. Mijn voorkeur gaat uit naar high-end beauty, voornamelijk uit Amerika. Hier op mijn online plekje probeer ik je tips en tricks te geven, doe ik reviews over de nieuwste producten en laat ik regelmatig mijn favorieten zien!

10 Reacties

 1. 17 maart 2016 / 17:02

  Wat een fijne review. Ik kende je blog nog niet, ik heb je al wel eens voorbij zien komen op Instagram dacht ik, maar wat een nagels omg love it. En je review is ook fijn. Ik twijfel nog een beetje over de foundations van MAC. Ik heb wel MAC foundations gehad toen ik nog wat onervaren was met make-up, inmiddels ben ik mega kieskeurig en dus moet ik even rond snuffelen. Doe ik even hier. Looking good. Beetje jaloers (op een gezonde manier wel) op je blog.

 2. 9 januari 2016 / 22:12

  Wat een uitgebreide review heb je geschreven! En prachtige foto’s, heel fijn! Ik denk dat ik de foundation uit ga proberen, die lijkt me erg fijn.

 3. manon
  1 oktober 2015 / 18:15

  Oh wat een prachtig resultaat!!

 4. 1 oktober 2015 / 09:23

  Ziet er heel goed uit. Mooie producten en goede foto’s.

 5. Kim
  30 september 2015 / 14:28

  Ik was hier zo benieuwd naar! Nu moet ik zeker naar de MAC pro store om ze even zelf te testen.

 6. Farah
  30 september 2015 / 11:15

  Wauw die foundation ben echt heel benieuwd. Mijn huid wordt steeds vetter dus weet alleen niet of deze geschikt is!

 7. 30 september 2015 / 07:17

  Fijn dat jij deze foundation laat zien! Ik was er al erg benieuwd naar! Toch maar eens naar een MAC counter…

 8. 30 september 2015 / 06:49

  Dat ziet er zo goed uit!
  Het is goed dekkend.
  Ik ken deze producten niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *