Skincare Faves 2016: Acné gevoelige huid

Skincare is major als je een egale basis wilt voor je makeup applicatie. Vandaag neem ik je graag mee en laat ik mijn favoriete skincare producten van dit moment zien. En misschien kun je er wat van opsteken, als je nog op zoek bent naar jouw ideale skincare routine. Laat ik eerst wat over mijn huid vertellen: mijn huid was altijd erg droog. Maar op het moment is mijn huid wat meer normaal, maar wel erg acné gevoelig. Gelukkig heb ik daar wat op gevonden! Lees je mee?Skincare faves-1

Reinigen

Ochtend: Reinigen is stap 1 in de ochtend en al helemaal in de avond. ‘s Ochtends kies ik er vaak voor om alleen wat warm water met een klein beetje van de Nivea Reinigingscrème te gebruiken op een reinigingssponsje.

Avond: in de avond bestaat mijn reiniging uit twee tot drie stappen (ja, echt!). Ik draag redelijk veel makeup en heb geen zin om er een uur over te doen om alles eraf te krijgen. Daarom begin ik met een olie, toevallig gebruik ik nu milde olijfolie maar kokosolie kan natuurlijk ook. Ik wrijf dit over mijn gehele gezicht en dit breekt serieus alle makeup af. Én je kan olie alleen afbreken mét olie. Vervolgens haal ik een lekker warm washandje over mijn gezicht om het geheel eraf te halen.

Stap twee is een reiniger, ook hier gebruik ik op met moment de Nivea Reinigingscrème voor. Deze is erg mild en schuimt niet op, erg raar maar wel fijn. Een andere reiniger die ik fijn vind is de Philosopht Purity Made Simple of de Paula’s Choice Clear Pore Normalizing Cleanser. Afhankelijk van of mijn makeup nu helemaal weg is herhaal ik het nog eens. De laatste stap is altijd om mijn Clarisonic Mia 2 te gebuiken.

Skincare faves-2

Treatments

Treatments zijn het allerbelangrijkste in mijn skincare routine. Dit is wat mijn huid acné vrij houdt. Ik ben dol op de Paula’s Choice Skin Perfection 2% BHA Lotion, dit is al mijn tweede flacon en echt mijn nummer 1 om acné te voorkomen en te genezen.  Ook de Paula’s Choice Resist Multi-Correction Treatment Azelaic Acid, deze is vooral om je acné en oneffenheden te corrigeren om weer een egale basis te krijgen. Ik gebruik beide treatments dan ook dagelijks, en mijn huid reageert er echt geweldig op.

Droog: wanneer mijn huid een beetje droog begint te worden of wat vochtarm is gebruik ik de Paula’s Choice Resist Super Antioxidant Serum.

Skincare faves-3

Moisturizers

Op het moment maak ik even al mijn crème’s op zodat ik niet 1001 potjes heb staan. Op dit moment gebruik ik graag de Philosophy Renewed Hope In A Jar Dry en de Cetaphil Daily Moisturizer SPF50+. Beide zijn erg fijn in gebruik en trekken lekker snel in. Ik gebruik ‘s avond overigens nooit een creme, alleen de treatments!

Ook de Paula’s Choice Moisture Boost Moisturizer SPF 30, Dagcrème’s van Nivea en die van Dr Hauschka zijn een favoriet bij mij. Ik vind een moisturizer met een SPF erg belangrijk, en zit deze er niet in. Dan breng ik extra zonnebrand aan!

Skincare faves-4

Maskertjes

Een of twee keer per week gebruik ik een maskertje. De Origins Retexturizing Rose Clay Mask is een groot favoriet als mijn huid wat moet kalmeren. De Clinique Pore Refining Solutions wanneer mijn poriën wat groot en aanwezig zijn. Maar mijn nieuwe ultieme favoriet is toch wel de Paula’s Choice Skin Balancing Oil-Absorbing Mask. Deze maakt mijn huid mega egaal en trekt al het viezigheid uit mijn huid.

Ik gebruik bijna geen scrub op mijn huid. Alleen eens per twee maanden de Personal Microderm. Wel gebruik ik graag de Lush Sweet Lips lipscrub eens per week.

Skincare faves-5

Makeup Primer

De Nivea Men Aftershave Balm kennen we intussen allemaal. Dit is het einde van mijn ochtendroutine, zodat ik klaar ben om mijn makeup aan te brengen!

 

KORTING!

Ik ben super tevreden met al deze producten, en ik wil nog wel eens switchen. Hoe dan ook, de maskertjes en vooral de treatments zijn een vast element in mijn routine, deze zorgen er echt voor dat mijn huidje niet ontploft. Zoals je misschien wel gemerkt hebt, ben ik groot fan van Paula’s Choice. Het merk heeft mijn hartje te weten veroveren, en door middel van hun skincare advies heb ik eindelijk de producten gevonden die voor mij werken. Mocht je ook zo’n advies willen, deze kun je gratis krijgen op hun website! In de maanden april en mei loopt er een kortingscode genaamd ‘kimterstege10k’ waarbij je éénmalig een korting van €10,- krijgen boven een bestelling van €50,-. (dit is geen affiliate code, maar ik heb dit geregeld puur omdat ik van jullie hou!)

 

Ben jij een skincare freak? Wat is jouw daily essential?

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Kim

Hi! Ik ben Kim. Een 22-jarige makeup enthousiast. Mijn voorkeur gaat uit naar high-end beauty, voornamelijk uit Amerika. Hier op mijn online plekje probeer ik je tips en tricks te geven, doe ik reviews over de nieuwste producten en laat ik regelmatig mijn favorieten zien!

Deel deze post:

2 Reacties

  1. 17 maart 2016 / 06:23

    Ziet er goed uit en fijn dat jij je tips voor een schoon en fris gezicht te hebben……. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *