Shoppen in Londen: Tips & Tricks

Altijd al eens willen shoppen in Londen maar nooit precies geweten hoe je dit het beste kan aanpakken? Ik ging 2 dagen naar Londen en deel vandaag allerlei tips met jullie, van vervoer tot hotel en natuurlijk de leukste plekjes in hartje Londen. Nieuwsgierig? Lees dan zeker verder!

Deze week geen Droogshampoo Donderdag, vanwege het simpele feit dat mijn haar gewoon nog te schoon is om droogshampoo te gebruiken. Maar volgende week test ik weer een nieuwe! Deze week schrijf ik over mijn tripje naar Londen en hoe je dit het beste kan aanpakken om er optimaal van te kunnen genieten. Ik ging 5 en 6 december vorig jaar, alweer een tijdje terug dus. Wij (ik en een vriendin) gingen bewust voor december zodat we nog konden genieten van de kerstsfeer, zonder gelijk de hoofdprijs te betalen. Ondanks dat wij vorig jaar gingen, deze tips blijven handig! En Londen blijft een hele gave stad, maar je moet je wel even goed verdiepen in het reisje. 

Vliegen? Trein? Bus?

Er zijn allerlei manieren om in Londen te komen. De een duurder, de ander weer een stuk sneller. Wij kozen er voor om met het vliegtuig te gaan. Om de simpele reden dat Ryanair onwijs goedkope vliegtickets had. Zo vlogen wij voor €10,- per persoon heen en voor €15,- per persoon terug. Met een treinreis ben je al gauw veel duurder uit (ik geloof zo'n €90,- per persoon enkele reis) en je bent langer onderweg. Je kan eventueel ook nog met de bus gaan, maar dan ben je al gauw een hele nacht weg om te rijden en ga je 's avonds al weer terug. Je bent dan dus compleet gesloopt. 

 

Vliegen vs. Trein

 • Als je gaat vliegen moet je altijd naar een vluchthaven, deze ligt waarschijnlijk verder van je huis dan een treinstation.
 • Als je gaat vliegen, ben je veel korter onderweg! De vlucht duurt maar een uurtje waar een treinreis zo rond de 6 uur duurt. 
 • Goedkoop vliegen kan, maar je moet wel goed zoeken. Via Ryanair kun je dus op bepaalde dagen goedkope tickets scoren. Treinkaartjes kosten tussen de €59,- en €159,- per enkele reis in de tweede klas (vanaf mijn woonplaats)
 • Afhankelijk van het vliegveld, ben je niet direct in het centrum van Londen. Londen heeft namelijk diverse vliegvelden Met de trein ben je wel direct in het centrum. 
 • Als je bang bent voor vliegen, ja.. dan wordt vliegen lastig.
 • Voor de lazy ass people onder ons. Met een trein moet je overstappen, met een vliegtuig moet je veel wachten. 

Vliegen met Ryanair

Wij vlogen dus met Ryanair, de eerste keer dat we zelf een ticket boekten. Eerdere vakanties regelden we via een reisbureau. Let goed op bij het boeken dat je de goede data kiest (het retourticket had ik 6 februari geboekt in plaats van 6 december...). Kijk ook goed naar de dag waarop je vliegt en de tijd. Wij vlogen dinsdagochtend rond 7 uur vanaf Eindhoven naar Londen Stansted! Dinsdag en woensdag waren de goedkoopste dagen om te vliegen, vliegen op donderdag kan al gauw 2x zo duur zijn. Het nadeel van zo vroeg vliegen is dat je dus vroeg op het vliegveld moet zijn. Eindhoven Airport is echter wel heel goed te bereiken en het parkeren is niet erg duur. Wij gingen 2 dagen en kozen er voor om alleen handbagage mee te nemen. We hadden ons ook al van tevoren ingecheckt dus we waren veeeel te vroeg aanwezig. We konden heel snel door de douane heen en alles ging heel vlot. 

Sinds januari is de bagage policy van Ryanair veranderd. Eerder mocht je altijd een handbagage koffertje mee en een kleine handtas (super handig!). Als je koffertje niet in het vliegtuig bleek te passen, mocht deze gratis in het ruim. Dat vind ik wel echt een pluspunt aan Ryanair. De regels zijn nu wel veranderd, kleine koffers moeten nu sowieso in het ruim maar ik geloof dat dit nog steeds gratis is. 

Voor de rest heb ik niks aan te merken op de vlucht. Het ging kei snel (het duurde maar een uurtje), het personeel is vriendelijk en we konden ook vlot onze koffers weer pakken toen we uit het vliegtuig kwamen. 

Op het vliegveld, en dan?

Als je eindelijk op het vliegveld bent en naar buiten loopt, komt de volgende keus. Hoe gaan we naar het centrum van Londen? Je hebt in feite twee opties, de bus of de trein. Ook hier hebben wij gekeken naar wat de beste optie was. Wij hebben vooral gekeken naar de prijs, hoe lang het duurde en waar je uiteindelijk uit kwam. Het eindpunt maakt niet zo veel uit: met de trein kom je bij Liverpool Street uit en de bus kan je hier ook heen brengen. Een treinreis duurt een uur, waar een bus reis al gauw een kwartier langer kan duren. Een treinticket kochten wij voor 23 pond. Je mag dan op 1 dag vanaf het vliegveld naar de stad en binnen een maand weer terug. Je hoeft dus geen terugreis vast te zetten, wat met de bus wel moet. De trein gaat ieder half uur, de bus ieder uur. Wij kozen de trein toch vanwege het comfort en de snelheid. De bus is iets goedkoper, ik geloof 18 pond. 

Londen & Openbaar vervoer

Als je op Liverpool Street uitstapt, zul je waarschijnlijk nog niet bij je hotel zijn. Daarvoor zul je het openbaar vervoer moeten gebruiken -of geld over hebben om in zon super schattige taxi te stappen-. Het openbaar vervoer in Londen is even puzzelen. Je hebt er in feite de underground en de bus. Van de bussen snapten wij niks dus die hebben wij links laten liggen. In de underground moet je je even verdiepen. Je hebt namelijk verschillende zones en niet iedere tram rijdt naar iedere bestemming. Soms moet je overstappen van zone. Het is een soort NS maar dan alle spoorlijnen van Nederland in 1 stadscentrum gedrukt -zo voelt het voor mij als dorpeling-. Je hoeft kwa vertrektijden niet echt iets te plannen, want de undergrounds rijden heel vaak. Wat ik deed is van te voren kijken bij welke halte je uit moet stappen en in welke zone die valt. En waar je dan eventueel over moet stappen. 

Overnachting

EINDELIJK BEN JE IN LONDEN! Wij stonden aan het begin van Oxford Street (dé winkelstraat) rond een uur of 10 (Britse tijd). Ons hotel lag echt super gunstig maar hier hebben wij lang naar gezocht. Het centrum is gewoon erg duur. Ga je in de buurt van bijvoorbeeld Hyde Park zitten, ben je ook erg duur uit. Bij de Big Ben? Betalen maar! Wij zaten vlak achter Oxford Street in het St Giles Londen. Wij betaalden ongeveer €125,- voor 1 nacht met 2 personen (€62,50 per persoon dus). Vrij pittig, maar niet extreem. We kregen hiervoor een kleine kamer met een badkamer. En met klein overdrijf ik niet. Als je een hotel boekt is het slim om te bedenken wat je van je hotel verwacht. Wij wilden het hotel puur om te overnachten dus het hoefde niet extreem groot en luxe te zijn. Wil je ook graag op je hotelkamer of in je hotel iets kunnen doen? Op een balkonnetje zitten? Of zelf iets koken? Dan moet je natuurlijk iets heel anders gaan zoeken. Voor één of twee overnachtingen vond ik dit hotel prima. 

Hieronder zie je ons hotel aangegeven. De rode streep is Oxford Street, de grote winkelstraat waar ook wel echt de meeste winkels aan zitten. Aan het einde van Oxford Street vind je Hyde Park. Ga je omlaag, vind je de echte toeristentrekkers zoals de Big Ben, Buckingham Palace en de Londen Eye.

SHOPPEN GEBLAZEN!

Londen is echt een heerlijke stad om te shoppen! Natuurlijk zitten er veel winkels die wij hier ook hebben, maar het is heerlijk om door de grote warenhuizen te lopen zoals Debenhams. Sommige winkels zijn nog uitbundiger dan anderen. Wij waren er eigenlijk te kort om goed te kunnen shoppen. En Londen blijft natuurlijk duur. De koers van de pond is redelijk gunstig, maar is alsnog duurder dan de euro. Houdt er dan ook rekening mee dat iets duurder is in euro's dan het bedrag dat je op het kaartje ziet staan. Hier vergis je je namelijk heel snel in. Het is ook goedkoper om in de winkel zelf te pinnen, dan contant geld uit de automaat te halen. De wisselkoersen zijn hier ongunstiger en vaak betaal je vanuit de bank ook nog extra kosten voor het opnemen van buitenlandse valuta. 

Wat te doen in centrum Londen?

 • Primark, ook al is die er in Nederland ook
 • ALLE warenhuizen met ALLERLEI COOLE MAKE-UP MERKEN DIE WIJ NIET HEBBEN OMYGOD
 • De Lola's Cupcakes in de Topshop aan Oxford Street. Die cupcakes zijn de calorieën waard.
 • Oxford Street in het algemeen
 • VICTORIAS SECRET. IK HERHAAL VICTORIAS SECRET. Deze winkel is al net zo betoverend als alle Angels. En duur. 
 • Bond Street en Green Street. Bond Street is zeg maar de PC Hooftstraat van Londen. Green Street die er achter ligt, is de straat waar ook echt huizen staan. En onmogelijk dure auto's.
 • Kijk je wel eens TLC? En houd je van chocola? Dan ken je vast Choccywoccydoodah wel. Hun winkel zit ook in het centrum van Londen!
 • De kerstmarkt in Hyde Park is AMAZING. Echt beter dan een Duitse kerstmarkt. Je kan je hier heel goed de hele dag vermaken. Ook al heb je daar in februari niet zo veel aan.
 • De Londen Eye is lelijk.
 • De Big Ben trouwens ook, want die staat volledig in de steigers.
 • Je kan op iedere straathoek sushi krijgen. Onbeperkt sushi eten is er dan helaas amper bij. 

Wat een teleurstelling

Wauw...

Bij Victoria's Secret kijk je je ogen uit

Londen was echt een super toffe stad om heen te gaan. Hij stond ook nog op mijn lijstje en ik wil er zeker naar terug. De sfeer is gezellig, de straten zijn leuk en ik vind de stad redelijk compact. Ja het is groot, maar je kan er wel lekker rondzwerven. Als je iets wil weten of vragen, laat vooral een comment achter!

Ben je wel eens in Londen geweest?

Volg:
Sharity

Hoi! Ik ben Sharity, 22 jaar en student aan de PABO. Naast mijn opleiding ben ik gek op make-up. Budget, high-end, gewoon uit Nederland of helemaal uit Amerika, I love it all! Van mij zul je vooral dingen lezen over onbekende, vooral Amerikaanse, merken.

Deel deze post:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *