Review || Sleek Whimsical Wonderland Palette

Sleek is het merk waar ik als eerste verliefd op werd. Hun populaire I-Divine palettes met 12 kleuren, waren toen populair en blijven populair. Ik verzamelde ze vol op. Het was een ideale combinatie tussen kwaliteit en prijs. Een tijdje kocht ik niks van ze. Waarom wist ik eigenlijk ook niet. Maar op het I Love Beauty event werd ik weer verliefd. Dit keer op hun nieuwste palette vol zachte pastel kleuren: het Whimsical Wonderland Palette. Vandaag een review met swatches voor jullie.

Sleek is bekend om een paar dingen. Als eerst hun blush in Rose Gold. Een paar jaar geleden was hier een ontzettende hype over en ik weet nog wel hoe moeilijk hij toen te koop was. Ik heb hem nog steeds en heel veel gebruik ik hem niet eens. Maar eerlijk, het is een toffe kleur. Daarnaast zijn ook de I-Divine palettes populair. De mat zwarte doosjes met daarin een spiegel en – niet heel onbelangrijk – 12 oogschaduws. Voor ongeveer €10,- koop je zo’n palette en de kwaliteit er van is prima. Ook het assortiment paletten is erg uitgebreid.

Het palette van vandaag komt uit de ‘Whimsical Wonderland’ collectie. Deze bestaat uit een palette, 3 lipsticks en 3 stick blushes. Ik viel voor dit palette vanwege de kleuren en het doosje. Het is een echte eyecatcher met het frisse patroon. Het palette heet eigenlijk “In All the Fun of the Fair”.

 

Het palette

In ieder I-Divine palette van Sleek zitten 12 oogschaduws van ieder 1.1gram. Ik heb geen idee hoeveel dat is, maar ik weet wel dat ik nog nooit een pan heb geraakt van een oogschaduw van Sleek. Het palette is een standaard, mat zwart doosje met op de voorkant het logo van Sleek. Aan de binnenkant vind je de 12 oogschaduws en een spiegel over de hele breedte van het palette. Dit vind ik persoonlijk wel erg handig, want je hebt nu geen aparte spiegel nodig. Ook zit er een dubbelzijdige sponsapplicator in. Leuk voor in de prullenbak, ik kan er zelf namelijk niks mee.

De kleuren

De kleuren zijn afwisselend een beetje metallic of mat. Wel zijn alle kleuren in pasteltinten. Dus zacht groen, licht geel, allemaal die kleuren. Erg tof als je niet houdt van aanwezige, schreeuwende kleuren. Ook vind ik de combinatie van kleuren goed. Je hebt eigenlijk van alles wat. Blauw, groen, roze, geel, paars, eigenlijk zit alles er wel in. De namen van de kleuren komen allemaal terug in het kermisthema, dit is ook wel een super leuk detail.

De swatches

Leuk hoor, een doosje met een spiegel en pastelkleuren. Maar brengt dit palette er nog wat van terecht als we gaan swatchen? Dat is heel erg wisselend, helaas. Het pigment van sommige kleuren vind ik echt ontzettend teleurstellend van Sleek. Ik heb nooit problemen gehad met hun oogschaduws maar vooral de matte varianten zijn echt… ja gewoon niet. Ze kruimelen heel erg, geven gewoon geen kleur en zijn vrij waardeloos. Niet de kwaliteit die ik van Sleek gewend ben.

De swatches op mijn arm (van links naar rechts) zijn op de onderste rij begonnen, van links naar rechts en toen de bovenste rij van rechts naar links. (In een soort creatieve cirkel).

Op sommige plekken lijkt een gat te zitten. Maar nee. Daar zit een oogschaduw. De eerste paar kleuren die ik swatchte (helemaal rechts op de foto) zijn opzich prima. Leuke kleurtjes. Oké, een kleur die wat minder opvalt maar het gaat goed. Maar dan de onderste rij, de echte pastels, die zijn dramatisch. Je ziet ze niet eens. En dit is na meerdere lagen aanbrengen. Vooral de lila, de gele en de oranje zijn echt om te huilen. Als dit nu van een Action, een Zeeman of een andere goedkope winkel kwam, had ik gezegd.. oké jammer. Maar van Sleek had ik echt meer verwacht.

Eindoordeel

Het palette heeft een mooie verpakking en leuke kleuren bij elkaar. Het idee is super want pastels zijn wel populair en naar mijn mening ook wel verfrissend. Alleen jammer dat de echte pastels gewoon niet tot zijn recht komen. Ik denk dat je aan de helft van het palette gewoon niks hebt. Erg zonde.

Dit palette is te koop via Sleek-makeup.nl voor slechts €5,49. Hij is dus goedkoper online dan wat ik er voor heb betaald. Ik heb toen €10,99 betaald (de normale prijs voor deze palettes). Het feit dat hij nu al in de sale is.. zegt ook voor mij weer genoeg. Maar wel leuk mocht je hem willen proberen.

Wat is jouw ervaring met de producten van Sleek?

 

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Sharity

Hoi! Ik ben Sharity, 22 jaar en student aan de PABO. Naast mijn opleiding ben ik gek op make-up. Budget, high-end, gewoon uit Nederland of helemaal uit Amerika, I love it all! Van mij zul je vooral dingen lezen over onbekende, vooral Amerikaanse, merken.

Deel deze post:

2 Reacties

  1. Renée
    27 april 2017 / 21:34

    Jammer, het klonk zo goed want ik ben gek op pastelkleuren. Maar zeker voor Sleek valt dit wel tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *