REVIEW: Primark Silicon Sponge

Nog niet zo lang geleden stond heel internet er mee vol: de siliconen sponsjes om je make-up mee aan te brengen. Er werden allerlei variaties op bedacht en het werd al snel een regelrechte hit. Ook Primark gaat mee in dit succes en brachten ze de Primark silicon sponge uit. Voor slechts €3,- heb je er twee. Maar werkt het ook? Lees verder voor mijn review!

Tijdens mijn shoptripje naar de Primark, kon ik het niet laten om snel even over de make-up afdeling te lopen. Ik liep er eigenlijk half om heen, naar een andere afdeling. Tot ik met mijn neus op een paal vol siliconen sponsjes stuitte. Voor maar €3,- kon ik het niet laten om ze mee te nemen. Maar dit is een wel bekend fenomeen bij Primark. Voor hun prijzen, is het altijd leuk om eens wat nieuws te proberen!

De verpakking

De verpakking van de Primark silicon sponge is niet heel spannend. Het is eigenlijk een standaard plastic verpakking waar wel meer artikelen van Primark in zitten. Pincetten, sponsjes, make-up kwasten. Het meeste zit wel zo verpakt. Het doet wat het doen moet en het is duidelijk waar je aan toe bent. Of het echt mooi is? Nee. Is dat nodig? Nee.

Het product

Waar het natuurlijk om draait is de inhoud van de verpakking: de siliconen sponsjes. De sponsjes zijn niet heel groot en een beetje ovaal van vorm. Ik vind ze groot genoeg, ze zijn groter dan het platte vlak van mijn Real Techniques sponsjes en daar red ik mij heel goed mee. De hele hype rondom de siliconen sponsjes is ontstaan omdat ze geen product opzuigen, zoals kwasten en ‘gewone’ sponsjes dat wel doen. Ook is het gemakkelijk schoon te maken en geeft het een natuurlijk effect. Dat het geen product opneemt en makkelijk schoon te maken is dat klopt zeker! Maar dat natuurlijke effect?

Het gebruik

Notice the sad face.

Hier ben ik nog niet helemaal over uit. Ik ben gewend om te deppen maar dat is niet echt iets wat je natuurlijk doet met deze sponsjes omdat ze zo plat zijn. Daarom maakte ik draaiende bewegingen zoals je met een kwast ook zou doen. Dit was hem ook niet. De eerste keer dat ik de sponsjes gebruikte, draaide mijn foundation gewoon mee onder de spons. Het ‘hechtte’ dus niet aan mijn huid. Ik heb het uiteindelijk snel ingeblend met mijn andere spons want het bleef echt in rondjes op de huid liggen.

Van Kim wist ik dat ze ook zulke sponsjes had dus ik vroeg haar om advies. “Eerst smeren en dan deppen”. Ahaaa. Ik probeerde het op deze manier en het werkte inderdaad! Met het smeren breng je de foundation aan, met het deppen werk je de foundation mooi weg. Je moet er dus even mee leren omgaan!

Eindoordeel

Helft met en de helft zonder foundation. Wat een happy face. Ik gebruik trouwens de MAC Mineralize Moisture foundation. 

Ja, wat gaan we hier van zeggen? Is het een uitkomst of is het gewoon niks? Ik denk sowieso dat het heel erg persoonsafhankelijk is. De een werkt liever met kwasten, de ander met een klassieke spons en voor weer een ander is dit de ultieme uitkomst. Zelf vind ik het wel handig. Je moet echt weten wat je er mee moet doen anders wordt het niks. Maar als je het op slag hebt, is het een fijn product. Het is snel schoon te maken en je hebt echt maar super weinig foundation nodig! Wel is het jammer dat je de kleine plekjes en onder je ogen niet echt makkelijk kan doen.

 

Deze Primark silicon sponge is verkrijgbaar bij Primark (no way?!) en kosten €3,- per twee stuks. Je vind ze op de cosmetica afdeling.

Waar mee breng jij je foundation aan?

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Sharity

Hoi! Ik ben Sharity, 22 jaar en student aan de PABO. Naast mijn opleiding ben ik gek op make-up. Budget, high-end, gewoon uit Nederland of helemaal uit Amerika, I love it all! Van mij zul je vooral dingen lezen over onbekende, vooral Amerikaanse, merken.

Deel deze post:

1 Reactie

  1. 12 juli 2017 / 19:52

    hmmm… Ik zag ze ook liggen maar eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet zo goed of ik ze wil proberen of niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *