REVIEW: Primark Mermaid Glow Highlighter

Al een lange tijd is er een gigantische trend gaande omtrent highlighters. Steeds meer merken proberen de meest blinding highlighter te maken. Speciaal voor het festival seizoen is Primark ook gekomen met een ‘blinding’ highlighter. Ik zag deze voorbij komen en besloot er een review van te maken.

Maar eerst… Laat ik mij even voorstellen:

Ik ben Yvonne (18 jaar) en ben een nieuwe gastblogger voor kimterstege.nl! Hier zal ik een keer per maand over budget beauty schrijven en ik heb er ontzettend veel zin in. Beauty intrigeert mij enorm en mijn eigen collectie begint zich al steeds meer uit te breiden. Zelf blog ik op mijn eigen blog over fotografie en op Daphne haar blog (ook een gastblogger van Kim ;D) blog ik over beauty. Ik hou er ontzettend van om creatief bezig te zijn en om muziek te maken. Dit ben ik even in het kort, maar laten we nu weer terug gaan naar de rest van het artikel!

Verpakking

Ondanks dat het een highlighter van de Primark is verbaas ik mij over hoe stevig het product aanvoelt. De verpakking is van een stevig plastic gemaakt en is lekker groot. Er past zelfs 9 gram aan highlighting powder in. Op de voorkant staan met zilver de letters Mermaid Glow in het groot. De deksel sluit met een klik systeem en werkt goed. Wat ik ook fijn vind is dat je door de voorkant heen het product kunt zien.

De inhoud

Zoals ik net al benoemde past er 9 gram product in de verpakking. De poeder ziet er op het eerste gezicht al glitterig uit en is in een prachtig golf-patroon gedrukt. Ik moet wel zeggen. Het mermaid gevoel begint al een beetje te komen.

De swatch

Het product voelt korrelig aan wanneer je deze swatcht. Ik was er bang voor dat de glow die voor gebruik te zien was een overspray zou zijn. Gelukkig is dit niet zo. De highlighter bestaat voornamelijk uit losstaande glitters. Verder is het pigment wel erg goed waardoor de highlighter echt knalt.

In gebruik

Op de bovenste foto heb ik de highlighter met een fanbrush aangebracht. Ik  merkte hierbij al snel dat het product alle kanten op gaat. Dit komt door de glitters in de poeder. Wel is het effect erg zacht. Gelukkig kan je de losse glitters gemakkelijk wegvegen met een ongebruikte kwast.

Op de onderste foto heb ik gebruik gemaakt van een fluffy blender. Hiermee kan je de highlighter gerichter aanbrengen en ook een stuk intenser. Persoonlijk is dit mijn favoriete manier van het aanbrengen van deze highlighter.

Conclusie

Of ik de highlighter dagelijks ga gebruiken? Nee, daarvoor vind ik de glitter net te veel aanwezig. Wel vind ik de highlighter erg vet voor bijvoorbeeld een festival of een ander feestje. Jammer vind ik wel dat er gemakkelijk overal glitter komt te zitten waardoor hij minder fijn is in gebruik.

Prijs en verkrijgbaarheid

De highlighter is te koop in sommige filialen van Primark (dit verschilt vaak) en kost €4,00.

Dit was mijn review over de Primark Mermaid Glow highlighting powder. Ik hoop dat je het leuk en nuttig vond. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Meer van mij zien? Ik heb zelf een fotografieblog.

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Yvonne

Hi, ik ben Yvonne en een keer in de maand schrijf ik hier over budget beauty! Naast beauty zijn fotografie en ontwerpen een grote passie van mij.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *