10 oorzaken van acne

We hebben er allemaal wel eens last van en sommige net wat meer dan anderen. Maar hoe komt dat nou? Je eet gezond, drinkt veel water en doet aan “sport” maar toch heeft je huid moeite en heb je van die lastige breakouts. Acne is het eerste signaal dat je lichaam geeft bij de minste veranderingen in je lichaam en omgeving. En ik ging op onderzoek!

Ik ben al meer als een jaar aan het sukkelen met mijn huid. Heb er veel geld aan uit gegeven waarvan niet eens de helft geholpen heeft. Maar hoe komt dat dan? Wat is de oorzaak dat mijn huid tegen houdt van genezing? Blijkbaar zijn er meer dan 1 redenen en je kan het zo gek nog niet bedenken! Mijn “onderzoek” ging van start vorige zomer. Met in gedachten, zo kan ik met een sterke huid aan de winter beginnen. In de zomer heb ik veel minder last van acne of breakouts omdat je huid dan meer vitamines opneemt van buiten af en zo een betere weerstand opbouwt. In de winter zorgt de koude lucht of zoals in België dat het geval is, onregelmatige temperaturen, er voor dat je huid zich sneller zou moeten aan passen wat voor iedereen verschillend is natuurlijk.

Dat heeft allemaal ook met de bloedstroom en huidtype en…. te maken. Kortom je hebt niet je hele lichaam onder controle maar wij kunnen het wel helpen! Door de juiste voeding, beweging en genoeg slaap geef je jou huid die extra boost. Op internet vond ik natuurlijk veel meer oorzaken waarvan ik dacht, ooh ja klinkt logisch! Maar ook, huh? Ik noem er vandaag 10 op die wij in ons dagelijkse routine wel kunnen aanpassen denk ik.

Weinig slaap

De gemiddelde mens heeft 6-8 uur slaap nodig per nacht. En dat wil zeggen vaste slaap. Ik slaap max. 6 uur per nacht waarvan de helft denk ik echt vast is. Ik ben een alerte slaapster dus alle geluiden heb ik gehoord helaas.

Stress

We kennen het allemaal! Dit is meestal ook de oorzaak voor die “weinig slaap”. Het werk, school of misschien zelfs thuis. Het zijn allemaal kleine dingen die ons stress bezorgen en waar wij ons onbewust zelfs mee bezig houden. Meer relaxen is dus noodzakelijk!

Levensstijl

Zoals ik al zei is gezonde voeding natuurlijk het beste voor je huid. Je voedt je huid namelijk ook van binnen naar buiten. Genoeg water drinken hoort daar ook bij. 8 grote glazen water per dag en je zal je snel beter voelen.

Koffie

Iets wat ik niet hoopte tegen te komen maar helaas. Ik drink veel koffie door de dag. Het is ondertussen al een gewoonte geworden dat mijn tas altijd naast mij staat. Thee is daar een mooie “vervanger” van.

Alcohol

De feestdagen komen eraan en we weten allemaal dat er dan wel een glaasje meer wordt gedronken. Natuurlijk is het geen ramp als je eens een keertje te veel op hebt maar als je elk weekend op stap gaat lijd je huid daar natuurlijk ook onder.

Suiker

Overheerlijk die donuts! Maar een overvloed aan suiker is niet enkel slecht voor de weegschaal maar ook voor je huid. Mensen die een vette huid hebben bv en minder suiker gaan eten zullen merken dat hun huid snel zal reageren op het aangepaste “dieet”. Minder acne, minder vette huid en een natuurlijke glow.

Douche water

Wat!? Ja hoor! In het douche water zit zo veel kalk dat het je huid kan beschadigen. Wij zien dat natuurlijk niet met het blote oog. Een douchekop filter zou daar een oplossing voor kunnen zijn.

Aanrakingen

Ik heb er op gelet en ik zelf raak mijn voorhoofd en lippen enorm veel aan. Op je handen zitten miljoenen bacteriën die schadelijk zijn voor je huid. Ontsmetten is de boodschap.

Smartphone

Net zoals bij aanrakingen zijn de bacteriën hier de oorzaak van. Dit is een kleinigheidje om hieraan te denken toch?

Make up

Dit is een redelijk uitgebreide oorzaak voor acne. We weten allemaal dat al die goedjes die wij op ons gezicht smeren niet super gezond zijn. Maar als we onze huid goed reinigen voor het slapen gaan valt het allemaal wel goed mee. Ook voor je jou make up op doet zorgen we ervoor dat je handen en natuurlijk ook je brushes of beauty blender proper zijn. Bacteriën zijn er overal! Een goede toner en dagcrème zorgen er dan weer voor dat je foundation niet meteen in je huid trekt en ze zo ook niet kan beschadigen.

Als we hier allemaal op letten en zorgen dat je bacterie vrij bent komt het wel goed! Hahaha

Wat is jou wondermiddeltje tegen acne?

Bacteriën zitten overal en hebben we ook nodig voor een goede weerstand! Ik blijf uiteraard zoeken tot mijn huid weer optimaal en er terug gezond uit ziet. Tot volgende week!

 

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Rebecca

Hi there! Ik ben Rebecca, body & skincare enthousiast. Als gastblogger ga ik elke vrijdag tips, tricks en DIY artikels posten over lichaam- en huidverzorging.

Deel deze post:

2 Reacties

  1. 1 december 2017 / 21:52

    Mijn wondermiddel? Als ik een (beginnend) puistje heb smeer ik er voor het slapen wat zinkzalf op en daardoor drogen de puistjes sneller uit. Aangezien zinkzalf normaal voor babybilletjes wordt gebruikt hersteld het ook direct de huid en wordt de huid om je puistje heen dan ook niet droog ofzo :)

  2. 24 november 2017 / 18:42

    Ik denk dat ik als ik 5 uur op moet, maar 5 uurtjes echt slaap, veeeeel te weinig.
    Ik krijg trouwens alleen puistjes als ik ongesteld word haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *