Zoals velen van jullie al weten heb ik voor het eerst lipfillers genomen, vorig jaar maart. Toen ter tijd was ik er heel erg blij mee, maar ben ik dat nu nog steeds? Ben ik weer terug gegeaan voor een refill, en hoe vaak al? Of heb ik het eruit laten halen? Vandaag geef ik een update over mijn lipfillers, na een jaar!

Spijt…

Laat ik eerst de dringende vraag maar beantwoorden. Geen spijt! I STILL LOVE THEM! Ik ben nog steeds super tevreden met mijn lippen. En ik heb nu één keer een refill gehad in November (geloof ik). Ik heb toen alleen de liplijntjes (zijkanten) en wat meer volume zowel boven als onder (1ml). Maar in het midden zat grotendeels van de filler nog in mijn lippen. Dus qua volume zou ik nu iets van 1,3 ml in totaal in mijn lippen hebben (for those who wanna know).

Ook bij de refill heb ik toen weer de tandarts verdoving gekozen. Na een week slankte op 2 plekjes mijn lip weer af, dus moest ik terugkomen. Daar is toen wat bijgepoten – zonder verdoving (it was fine, trust me).

Tips

Zit jij zelf te twijfelen, of ben zo zo ver om de stap te nemen? Ik heb nog wat waardevolle tips voor je.

1- Zorg dat je goed research doet naar de mogelijkheden, verschillende fillers, de dokters en de prijzen. Dit is een erg handige website met veel informatie over fillers. Het is heel erg belangrijk om elk detail te weten. Zodat je niet achteraf spijt krijgt of in paniek moet gaan googlen – als je bijvoorbeeld blauwen plekken krijgt.

2- Lees reviews van dokters, kijk eventueel vlogs! En zorg dat je iemand vindt (bijvoorbeeld mij, of wie dan ook) waarvan je zijn of haar lippen mooi vindt. Zo weet je ongeveer wat het werk van die dokter is.

3- Less is more, zeker de eerste keer. Elk lichaam reageert anders. Dus ga zeker de eerste keer niet meer dan 1-1,5 ml nemen. Je kunt beter later nog bijvullen!

4- Luister naar je dokter, zij is de expert en doet dit for a living.

5- Lipfillers zijn GEEN botox. Dit is totaal wat anders.

Voordelen

Nu ik je wat van mijn essentiele tips gegeven heb, is het tijd voor de voordelen die het mij het afgelopen jaar geleverd heeft!

 • Uiteraard – mooiere en vollere lippen
 • Ik vind het mooier bij mijn gezicht passen – met en zonder makeup
 • Makkelijkere applicatie van lipsticks
 • Minder droge lippen (hyaluronzuur trekt vocht aan)
 • Ik krijg vaak complimenten over mijn lippen
 • Vrijwel iedereen denkt dat ze natuurlijk zijn
 • Mijn lippen zijn all over Instagram gegaan en mijn swatches zijn heel erg populair.
 • Ik verdien geld met mijn lippen -lol- want ik ben nu ‘lip model’ voor een aantal bedrijven waaronder Lime Crime

 

Nadelen

Ik zou geen beautyblogger zijn als ik geen nadelen zou opnoemen. Maar eigenlijk zijn er niet echt veel – vrijwel geen nadat je lippen herstelt zijn.

 • Je hebt een downtime van ongeveer 3 – 4 dagen waarbij je lippen mega gezwollen en blauw zijn
 • Je kan wat bobbeltjes in je lippen krijgen. Maar die kun je er weer uitmasseren – dit is wel een beetje onconfortabel omdat dit stevig moet.
 • Het is helaas vrij duur en niet permanent

Al met al ben ik reuze blij met de keuze die ik vorig jaar gemaakt heb. Eventjes als samenvatting: ik ben bij Whitney Koeiman bij Faceland Eindhoven geweest. Zij heeft onder andere ook Nikkie (Tutorials) als klant. Ik heb beide keren gewacht totdat er een actie was, van 1ml voor €220,-.  Again, doe goed research naar de mogelijkheden, zelf raad ik Ideal Body aan omdat zij veel informatie verschaffen en het een van de weinige plekken is waar je prijzen en klinieken kunt vergelijken.

 

Zou jij lipfillers nemen?

1 iemand vindt deze post ook leuk!