Mini review | Lime Crime: Superfoil en Velvetine

Lime Crime is zo’n merk met super toffe producten en verpakkingen. Toch had ik er nooit wat van besteld, vanwege de slechte reputatie door de fraude die jaren geleden gedaan is via credit cards. Nu een aantal jaar verder durfde ik het tóch wel aan, en heb twee Superfoils en een Velvetine gekocht! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

lime-crime

Mijn bestelling

Voor mijn eerste bestelling wilde ik heel graag de Superfoils proberen en een Velvetine – slechts eentje omdat ik hoorde dat deze vrij droog kunnen zijn. Uiteraard nét toen mijn bestelling onderweg was, was er de ophef over de Superfoils. Ze zouden zwarte puntjes hebben, en dat zou dan iets van roest of schimmel zijn. Lime Crime zelf gaf aan dat het simpelweg aan elkaar geplakte stukjes pigment waren. Wat het echt is, zullen we helaas nooit weten ben ik bang!

Verpakking

De verpakkingen zijn natuurlijk super cute, en dat is ook zeker een selling point van Lime Crime. Ze zijn een echte uitblinker in je stash en je zult ze ook niet snel kwijtraken of vergeten door de vrolijke kleurtjes!

Superfoilslime-crime-2

Laten we dan maar meteen doorgaan naar de Superfoils. Ik bestelde de kleuren “Gilded Carriage & Glass Slipper” – een goud en blauw-zilveren duo, en “Tutu & En Pointe” een paars en roze duo.  Zoals je misschien kunt zien, heeft de zilver en gouden duo wat van die zwarte puntjes. Wanneer je die oppakt met je nagel, merk je wel dat het super gepigmenteerde stukjes zijn en wanneer je het uitwrijft blijft er niets van over. Ik verwacht dus dat het niets ernstig is. Maar ik gebruik het wel voorzichtig en wanneer ik merk dat ik iets van een oogontsteking krijg, dan stop ik meteen met het gebruik.

 

swatches

Swatches

Hierboven zijn de kleuren droog geswatched met mijn vinger – ik raad je dan ook aan om ze óf met je vinger aan te brengen óf door ze met een vochtige penseel (Fix+ of een andere makeup spray) aan te brengen. Zo krijg je de meeste pigmentatie, zoals ook bij de Foiled Shadows van Makeup Geek. Alle kleuren swatchen geweldig, ze zijn buttery van textuur en hebben geweldig pigment. Ze zijn zelfs opbouwbaar waardoor je ze echt een WOW look kan geven! Vooral Gilded Carriage is echt heel erg mooi (look). Ik kan ze zeker aanraden!

Velvetine
lime-crime

Zelf koos ik voor de kleur “Shroom”, dit is een perfecte warme midden-bruine kleur voor de herfst! Toen ik de liquid lipstick binnen kreeg schrok ik wel eventjes van het formaat, wat is deze klein zeg! En dat is ook werkelijk zo, deze liquids bevatten ‘slechts’ 2.6ml tegenover 3.2ml bij Colourpop en Anastasia Beverly Hills. Je betaald dus redelijk wat voor de ‘verpakking’ om het zo maar te zeggen.

lime-crime-shroom

Swatch

Shroom pakt op mijn lippen veel lichter en meer oranje uit dan deze eruit ziet in de verpakking. Dat ligt natuurlijk ook aan de pigmentatie en kleur van je lippen. Zelf vind ik het helemaal niet erg, want ik vind de kleur echt prachtig en zó herfst-proof! De liquid zelf is heel licht gewicht en je voelt deze bijna niet zitten. Wel moet ik zeggen dat deze wel een tweede laagje mag hebben wanneer je hem helemaal 100% dekkend wilt hebben, hoewel je ook wel komt met 1 laagje – deze schijnt dan ietsjes door. De liquid blijft vrijwel de gehele dag zitten maar wordt na een paar uurtjes wel wat droger.

Waar te koop

Ik heb alles gekocht via de website van Lime Crime, de Superfoils zijn €16,55 per stuk – dat vind ik ze zeker waard omdat je twee kleuren krijgt die echt kwalitatief goed zijn. Let wel, de Superfoils zijn nu out of stock omdat ze opnieuw worden geformuleerd wegens het incident. De Velvetines zijn €18,39 per stuk. Persoonlijk vind ik dat wat duur voor de hoeveelheid die je krijgt en dat deze kleur niet 100% dekkend is. Ik weet uiteraard persoonlijk niet hoe dat met andere kleuren is, bekijk daarom ook Sharity’s review voor twee andere Velvetines.

Heb jij al iets van Lime Crime?

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Kim

Hi! Ik ben Kim. Een 22-jarige makeup enthousiast. Mijn voorkeur gaat uit naar high-end beauty, voornamelijk uit Amerika. Hier op mijn online plekje probeer ik je tips en tricks te geven, doe ik reviews over de nieuwste producten en laat ik regelmatig mijn favorieten zien!

6 Reacties

 1. 30 oktober 2016 / 07:41

  Oh, wauw! Dat is best weinig voor wat je krijg betreft die liquid lipsticks. Het is wel echt een ontzettend mooie kleur. <3

 2. 28 oktober 2016 / 16:30

  Mooie producten! Wel hebben ze aardig een slechte reputatie opgebouwd, erg jammer :)

 3. Manon
  28 oktober 2016 / 13:29

  De lipkleur is wel erg gaaf. Ik zou het alleen zelf niet dragen

 4. 28 oktober 2016 / 07:16

  Prachtig!
  Telkens als ik de mail open van dit6 merk of als ik zelf zomaar op de website van hun kijk valt mijn mond open.
  Want dan voel ik me net een kind in de candyshop ;-)

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *