Freedom HD Highlighting & Sculpting Set

Highlighten en sculpten, we doen het bijna allemaal. Ik kwam laatst deze handige set van Freedom tegen en besloot het te reviewen. Enjoy!

Freedom is een merk dat ik nog niet zo goed ken. Ik hoor er veel goede verhalen over, ik heb er zelf nog niet zoveel van uit geprobeerd. Ik heb enkel een blush palette, daar heb ik wel eens een review over geschreven. Daar ben ik erg tevreden over, dus toen ik dit highlight en sculpt palette tegenkwam was ik erg nieuwsgierig. Ik besloot het mee te nemen en te reviewen. Komt het palette je nou bekend voor? Dat kan kloppen, Kim heeft het al eens laten zien in een artikel. Veel leesplezier!

Verpakking

Het palette van Freedom zit in eerste instantie verpakt in een kartonnen doosje. Op de achterkant staat een soort guide waarin ze laten zien waar je de contour en de highlighter aan moet brengen. Handig als je er nog niet zoveel ervaring mee hebt. Het doosje kun je aan twee kanten openmaken. Aan de ene kant haal je het palette eruit en aan de andere kant zit de double-ended kwast. Volgens mij een prima kwast, maar ik gebruik liever mijn eigen kwasten.

Op foto 2 zie je het palette zelf. Zoals ik van freedom gewend ben een glanzende zwarte verpakking. Duidelijke witte letters. Niet heel spectaculair, maar het is wel duidelijk. Het is een mooi handzaam formaat. Enige nadeel aan de verpakking is dat er heel snel krassen en vette vingers op te zien zijn. Dat vind ik een klein minpuntje.

Highlighting & Sculpting

Dit is wat je ziet als je het palette opent. Op de bovenste rij vier highlight kleuren en op de onderste rij dan vanzelfsprekend de vier contour kleuren. Op het eerste oog lijken de contour kleuren erg op elkaar, of dat echt zo is zie je bij de swatches. In de highlighter kleuren lijkt wat meer variatie te zitten. In deze foto komt het niet helemaal goed over, maar de eerste kleur van links en de eerste kleur van rechts hebben een shimmer. De middelste twee kleuren zijn matte.

Freedom over dit palette

De Freedom HD Highlighter & Contour Set is alles wat je nodig hebt om te contouren en te highlighten. Dit palette bevat 8 tinten en een unieke double ended brush om aan te brengen.

Om te contouren en highlighten heb je hier zeker genoeg aan. Je hebt genoeg variatie in dit palette.  Heb je nog niet zoveel kwasten, dan kun je zeker gebruik maken van de kwast die erbij zit. Ik gebruik persoonlijk liever eigen kwasten. Net wat jij fijner vindt!

Swatches

Hier de swatches. Links op de foto de highlighter kleuren en rechts de contour kleuren. Het is misschien even lastig kijken. Ik ben begonnen met swatches op het palette van links naar rechts. Je ziet het hier op de foto alleen van rechts naar links hihi. Dus de kleur het meest links bij de swatches is de kleur het meest rechts op het palette. Volg je het nog?

Tussen de highlighter kleuren zitten twee hele mooie shimmer kleuren. Ook een hele lichte, matte huidskleur en een matte gele kleur. Ik ben er nog niet helemaal achter wat ik met die kleur aan moet… Ik vind de rechtse shimmer kleur echt prachtig, lekker icy. Die andere shimmer kleur is ook heel mooi, wat meer perzik kleurig. Like it!

Zoals je op de foto kunt zien zit er toch verschil tussen de contour kleuren. De meest linkse is het donkerste, de middelste twee lijken wel een beetje op elkaar. De ene is alleen wat koeler en de ander wat warmer. De rechtse kleur is het meest ‘oranje’. Ze zijn allemaal toch best wel warm, terwijl ik koele kleuren vaak fijner vind als contour kleur. Een warme kleur gebruik ik sneller als bronzer. We gaan het zien!

Wearing the highlight and contour

Hier heb ik een contour kleur en een highlighter aangebracht op mijn gezicht. Op de linker foto heb ik enkel foundation, concealer en poeder op. Op de middelste foto heb ik een mix aangebracht van de middelste twee contour kleuren en ik heb de meest linker highlighter uit het palette op gedaan. De rechter foto laat zien dat ik nog wat blush heb toegevoegd om de look af te maken. Helaas komt dit op beeld slecht over..

De contour kleur is een tikje aan de warme kant voor een contour kleur. Dat vind ik persoonlijk, ik vind het niet lelijk. Ik zou alleen eerder kiezen voor iets met en koelere ondertoon. Wel denk ik dat het heel mooi kan zijn voor een bronzy look in de zomer, daar is ‘ie echt perfect voor. De poeders zijn een beetje poederig, maar echt heel goed gepigmenteerd. Het is dus belangrijk steeds kleine beetjes op je kwast te nemen en zo op te bouwen. Je pakt namelijk al snel teveel. Iets om even rekening mee te houden.
De highlighter is echt prachtig, die had alleen net wat meer nodig dan de contour kleur. Dan weet je dat! Ik ben erg tevreden moet ik zeggen. Een paar kleine dingetjes om rekening mee te houden, verder is het echt een prima palette.

Conclusie

Zoals je misschien wel merkt ben ik best wel heel tevreden. Je krijgt 8 verschillende kleuren, genoeg keuze dus. Ik vind het leuk dat ze bij de highlighters zowel shimmer als matte varianten in het palette hebben gedaan. De pans zelf zijn net even iets te klein, je kunt er op zich prima bij met je kwast. Het zou handiger zijn als de pans net wat groter waren. De kleuren zijn een klein beetje poeder, wel heel erg gepigmenteerd. Je kwast goed aftikken voor gebruik en sowieso niet teveel op je kwast doen is een must! De verpakking is simpel, niet heel bijzonder. Er zit een kwast bij, maar die heb ik niet gebruikt. Ik gebruik liever eigen kwasten. Freedom, well done!

Prijs/Verkrijgbaarheid

Het Freedom HD Highlight and Contour Set is te koop bij o.a. Boozyshop en kost €9,95. Een prima prijsje!

 

Dit was de review. Heb jij dit palette al eens gebruikt en wat vind je ervan? Bedankt voor het lezen van mijn review, ik hoop dat je het leuk vond. Tot de volgende keer!

Q: Zou jij dit palette van Freedom kopen?

Meer van mij zien? Dat kan! Ik heb zelf ook een beautyblog.

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Daphne

Hi! Ik ben Daphne en ik ben een van de gastbloggers hier. Ik post elke donderdag een artikel over budget beauty. Zelf ben ik verslaafd aan make-up, ik kan er nooit genoeg van krijgen!

3 Reacties

  1. 26 mei 2017 / 10:55

    Dit lijkt me een prima palette! Er zitten inderdaad genoeg kleuren in om een keuze te maken wat het beste bij je past.

  2. 25 mei 2017 / 23:32

    Dat ziet er goed uit, ik was er al heel nieuwsgierig naar!

  3. 25 mei 2017 / 14:59

    Dankjewel voor de duidelijke resultaat foto’s! Ik ben het helemaal met je eens dat 8 kleuren mooi gegeven is. Heb met plezier gelezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *