First Impression || BaByliss Homelight 130 Lichtontharing

Haar. Op je hoofd geen probleem, maar op veel andere plekken wil je het toch liever niet. Benen, oksels, bikinilijn. Het liefst hebben we het haarvrij zonder al te veel moeite. Scheren, harsen, epileren, alles kun je tegenwoordig doen om zacht en glad aan te voelen. Sinds kort is er ook de lichtontharing. Eerst in salons, maar nu ook voor thuis. In deze reeks reviews neem ik jullie mee in mijn ervaring met de BaByliss Homelight 130.

I have a confession to make. Als het niet nodig is, scheer ik mijn benen niet. Ik ben single AF dus ik hoef mijn benen nooit aan iemand te showen, in de winter al helemaal niet. Dus als het niet nodig is, scheer ik ze ook lekker niet. Dit vooral omdat ik niet tegen scheermesjes kan met mijn droge huid. Ik huil alleen al bij de gedachte aan een epileer apparaat en waarom zou ik zo veel geld uitgeven in de winter aan het harsen van mijn benen? Lichtontharing is dan ook echt een uitkomst, als we de experts moeten geloven. Met behulp van lichtflitsen, zouden je haartjes na verschillende behandelingen langzamer terugkomen en uiteindelijk zelfs wegblijven!

Mijn moeder en ik wilden dit heel graag proberen. Daarom kreeg mijn moeder met haar 50e verjaardag de BaByliss Homelight van ons. Inmiddels heeft mij meer stof gevangen dan iets zinvols gedaan, omdat we er allebei een beetje huiverig voor waren. Maar ik waag mij er dan eindelijk aan!

 

De inhoud

In de doos vindt je de BaByliss Homelight – niet geheel onbelangrijk – , een precisiestukje, een oplader, een brilletje en heel veel boekjes. Het apparaat ziet er behoorlijk intimiderend uit. Het lijkt ook wel een beetje op zo’n handscanner van de Jumbo, alleen dan wat groter. En wat zwaarder.

In de boekjes is vanalles te lezen en ik vind het toch wel een beetje eng. Waarschuwing hier, waarschuwing daar, een hele waslijst van punten wanneer je het apparaat NIET mag gebruiken. Alsof ik met een lichtflits mijn hele been eraf zou schieten. Ohja. Ook heel handig. Je mag het apparaat niet gebruiken op wijnvlekken. En raad eens waar mijn rechterbeen mee vol zit? Juist ja.

Basic information

Ik ga hier even wat basics op een rijtje zetten voor jullie, die wel handig zijn om te weten.

 • Bevat 130.000 lichtflitsen. Je kan geen ‘patroon’ vervangen dus na 130.000 flitsen is het apparaat op en useless. Wel kun je met dit aantal een heel eind vooruit.
 • Het apparaat bevat een contactsensor: je krijgt alleen een flits als het apparaat in contact staat met huid.
 • Het venster is 1cm breed en 3 cm lang.
 • De BaByliss Homelight bevat een adapter. Hij is dus niet snoerloos.
 • Er is een app die je kan installeren om je behandelingen bij te houden. Kei handig!
 • Het apparaat bevat 5 intensiteitsniveau’s. Voor iedere huid dus een mogelijkheid. Behalve de donkere huid. Daarvoor mag je dit apparaat niet gebruiken.
 • De prijs was toentertijd rond de €150,-. Dit specifieke model is nu niet meer te koop.

De eerste keer

In het boekje staan uitgebreide instructies over hoe en wanneer je het apparaat mag gebruiken. Zo moet je eerst de plekken geschoren hebben en moet de huid droog zijn. Er mag geen deodorant of dat soort producten op de huid zitten. Ook moet je eerst een paar plekjes ‘testen’. Dit houdt in dat je op de laagste stand, een paar plekjes flitst voor je echt de behandeling begint. Als je na 48 uur geen reactie hebt, mag je dan eindelijk beginnen met het flitsen.

Ik had gelukkig geen reacties en het deed ook geen pijn. Ik voelde er letterlijk helemaal niks van. Op mijn been was het echt gewoon een flits. Onder mijn oksel voelde ik wel een beetje gekriebel, zoals wanneer je producten met menthol gebruikt. Maar het was niet vervelend. Na die 48 uur kon ik aan de slag.

Op het apparaat zit een knop waarmee je kan flitsen. Als je die indrukt, krijg je 1 flits. Maar als je hem ingedrukt houdt, krijg je 36 flitsen per minuut. Ik heb het met losse flitsen gedaan, omdat ik niet in de gaten had dat je de knop ingedrukt moest houden. (Zo goed had ik het boekje dus uiteindelijk gelezen). Je zet het apparaat op de huid, drukt het een beetje aan en je drukt de knop in en je krijgt je flits! Het is wel aan te raden het brilletje op te doen.

En hoe verder?

In het boekje staat een schema wat je kan gebruiken voor je behandelingen. Je begint dus eerst met een test op stand 1 (de laagste). Na 48 uur mag je je eerste behandeling doen, in mijn geval op stand 3 (3 van de 5) De volgende behandeling is na 2 weken. Dit mag op stand 4. De eerste 4 behandelingen doe je om de twee weken, daarna wacht je 4 weken.

 

Dit was mijn eerste blogpost over de BaByliss Homelight 130. Ik ga kijken wanneer ik weer een review ga posten, wanneer dit zinvol is. Na de eerste twee behandelingen, is er namelijk nog niet veel te zien. Mijn oksels moest ik ook gewoon nog scheren zoals gewoonlijk dus een echte update kan ik nog niet echt geven. Wel ga ik een ‘tussenreview’ doen en een ‘eindreview’ maar dit zal pas over een paar maanden zijn.

“Niemand ziet het, dus hoef ik het ook niet te scheren”. Eens of oneens?

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Sharity

Hoi! Ik ben Sharity, 22 jaar en student aan de PABO. Naast mijn opleiding ben ik gek op make-up. Budget, high-end, gewoon uit Nederland of helemaal uit Amerika, I love it all! Van mij zul je vooral dingen lezen over onbekende, vooral Amerikaanse, merken.

Deel deze post:

3 Reacties

 1. chucky1012
  3 mei 2017 / 19:25

  Mooi en het lijkt me erg handig.

 2. 3 mei 2017 / 19:24

  Ik heb een vergelijkbaar apparaat van Philips en voor mij werkt het echt fantastisch. Een groot gedeelte van mijn haartjes komen niet meer terug, degene die nog wel terug komen zijn heel dun en licht.

 3. 3 mei 2017 / 19:05

  Ik vind dit denk ik helemaal niks.
  Ojaa, ik denk niet dat jij de enige bent die haar benen niet scheert als ze single is en niks hoeft te showen, hier ook ! haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *