Everyday Makeup Routine – Spring 2017

Door de jaren heen heb ik al heel wat producten getest, toch zijn er een aantal producten die in mijn vaste make-up routine zitten. Ik vind het altijd heel erg leuk om de producten uit de routine van anderen te zien, daarom leek het me een leuk idee om vandaag te laten zien welke producten opgenomen zijn in mijn dagelijkse makeup routine. Kijk je mee?

Alvast even een kleine disclaimer, door de hoeveelheid makeup die ik heb (lees:een hele Ikea Alex kast vol) vind ik het leuk om af te wisselen. Daarom laat ik je per productsoort 2 verschillende producten zien. Dat zijn dan de producten waar ik het meest tussen afwissel en welke ik er het snelst bij zal pakken. Ik heb er heel veel zin in, dus laten we beginnen!

Primer

Primer is de stap waarmee ik mijn routine start. Terwijl dit intrekt maak ik mijn beauty blender schoon en epileer ik mijn wenkbrauwen als dit nodig is. Deze van Rimmel heb ik al een hele tijd en is een hele fijne creamy primer. Na gebruik voelt mijn huid lekker zacht en glad. Ook deze van Makeup Academy gebruik ik veel, dit zit in een potje. Dat vind ik een tikje onhandig en onhygiënisch, dus dit breng ik aan met een stippling brush. Deze hydrateert ook, maar heeft een hele andere textuur als die van Rimmel. Een meer gel achtige structuur zou ik het noemen. Twee toppertjes!

Foundation

Dan door naar de foundation. Deze twee zijn de foundations waar ik het meest tussen wissel. De linker is een foundation met een roze ondertoon en een glowy finish. De rechter is heel matte en heeft ten opzichte van de linker variant een neutralere ondertoon. Heel fijn om tussen af te wisselen!

Concealer

Door naar de concealer. Een onmisbare stap door mijn wallen iedere dag haha. Ik breng concealer aan onder mijn ogen en op plekjes die net wat meer dekking nodig hebben op dat moment. Deze twee vind ik hiervoor top! De concealer van NYX heb ik nog niet zo lang, maar is zeker favoriet. En daarvoor was die van Catrice mijn toppertje, al pak ik die er nog steeds wel vaak bij. Lekker afwisselen!

Poeder

Tijd om de foundation en concealer af te poederen! Hiervoor gebruik ik vaak deze twee poeders; een compact poeder van Essence en een loose powder van L.A. Girl. Als ik mijn gezicht écht goed af wil poederen of als ik wil baken kies ik voor de losse poeder, maar in het grootste geval kies ik voor de compacte versie. Lekker makkelijk!

Contour

Het moment om mijn gezicht weer wat kleur en diepte te geven is aangebroken. Dit start ik met een contour kleur an te brengen onder mijn jukbeenderen, een beetje op de kaaklijn en op de neus. Mijn favoriet hiervoor is deze assige blush van NYX. Echt de perfecte contour kleur voor mij!

Blush

Nu we wat meer shape aan hebben gebracht aan het gezicht is het tijd voor wat meer kleur. Blush kan dus niet ontbreken. Deze twee blushes pak ik er het meeste bij. Deze matte blush van NYC is een grote favoriet, heel natuurlijk. Als ik voor een meer glowy look ga kies ik vrijwel automatisch voor de blush van I Heart Makeup, echt een pareltje!

Highlighter

Time to glow for the gods! Highlighter is iets wat niet mag ontbreken, ik kan niet zonder. Wederom heb ik een losse variant en een compacte. Uiteraard is de kleur Khione van Meraki een favoriet, ik kan oprecht niet meer zonder dit pareltje. Als ik die dag ga voor wat minder shine kies ik vrijwel direct voor die van Catrice, die is een tikje subtieler. I love it!

Oogschaduw Primer

Voor we onze ogen gaan voorzien van wat oogschaduw vind ik het belangrijk eerst wat primer aan te brengen. Hiervoor heb ik wederom twee opties. Als ik een hele naturelle look ga maken kies ik meestal voor de primer van hema, ga ik echt met heftig shimmers en donkere kleuren aan de gang dan kies ik voor een concealer van Essence. Werkt ook prima!

Oogschaduw

Up to the fun part of the routine! Oogschaduw, yay. I love it! Ik moet toegeven dat ik niet iedere dag behoefte heb aan oogschaduw, maar ik vind het wel heel erg mooi. Meestal ga ik voor basic, of een warme bronzy look. Daarvoor zijn deze twee palettes echt toppers. Mijn absolute favoriet is het Morphe palette, maar wil ik voor iets zachters gaan dan pak ik het chocolate palette erbij.

Eyeliner en oogpotlood

Tijd om de ooglook langzaam af te ronden. Dit doe ik vaak door een wit oogpotlood aan te brengen op de waterlijn. Soms breng ik ook eyeliner aan, deze van Maybelline is top! Al merk ik dat ik dat ook steeds vaker weglaat voor een natuurlijker effect.

Mascara

Laatste stap en dan is de ooglook klaar! Ik heb momenteel twee favorieten, de lash sensational van Maybelline en de Glam & Doll False Lashes van Catrice. Die van Catrice is lekker budget en werkt echt prima, separeert de wimpers perfect. Die van Maybelline doet vrijwel hetzelfde maar geeft net wat meer krul aan mijn wimpers. Soms ook wel eens fijn!

Lipstick

We zijn er bijna! Ik kon niet kiezen bij de lipsticks, hier wissel ik het meeste in. Daarom heb ik het in tweeën gesplitst, namelijk gewone lipsticks en liquid lipsticks. Dit zijn twee favoriete lipsticks. Velvet Teddy van MAC, wie kent ‘m niet? En een jumbo lip pencil van Essence, super cheap (lees:2€). Allebei mooie nude kleuren, toppie!

 Liquid Lipstick

Dan de liquid lipsticks, die vind ik momenteel net wat fijner. Het was lastig kiezen, maar deze twee pak ik er het meeste bij. Een hele mooie bruine kleur van Colourpop, met een hele fijne formule. En een liquid lipstick van NYX, dit is denk ik de lipkleur die ik de afgelopen twee maanden het meest op heb gehad. Hij is zo mooi!

Fixing Spray

De laatste stap en dan ben ik eindelijk klaar! Even een fixing spray aanbrengen om het cakey effect te verminderen en om ervoor te zorgen dat alles de hele dag op z’n plek blijft zitten. Deze van Etos vind ik heel fijn en is lekker budget. Helaas is’ie bijna op, tijd voor een nieuwe!

 

Dit was mijn gehele makeup routine. Ik hoop dat je het leuk vond en er wellicht iets aan hebt gehad. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Q: Wat kan niet ontbreken in jouw makeup routine?

Meer van mij zien? Neem dan een kijkje op mijn beautyblog!

 

 

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Daphne

Hi! Ik ben Daphne en ik ben een van de gastbloggers hier. Ik post elke donderdag een artikel over budget beauty. Zelf ben ik verslaafd aan make-up, ik kan er nooit genoeg van krijgen!

1 Reactie

  1. 22 april 2017 / 12:04

    Dat zijn mooie producten ;-)
    Leuk artikel.
    Ik zal eens een lijstje gaan maken met mijn favoriete make-up producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *