REVIEW: Essence Glossy Stick Lip Colours

Ik draag meestal matte lipsticks, maar voor deze review leek het me wel een leuk idee weer eens wat anders te proberen. Daarom review ik vandaag 3 verschillende glossy lip colours in potlood vorm van Essence. In de kleuren Poshi Pink, Luminous Rosewood en Clear Nude. Enjoy!

Mijn voorkeur gaat uit naar matte lipsticks, dit vind ik mooier staan. Daar heb ik ook meer van in mijn stash. Om toch eens iets anders te proberen, test ik dus 3 lipsticks in een jumbo pencil achtige vorm. 3 kleuren laat ik zien in deze review, namelijk 04 poshi pink, 03 luminous rosewood en 02 clear nude. Ik heb er zin in, dus laten we beginnen!

Verpakking

Dit zijn ze dan. De verpakkingen zijn heel erg compact, nemen niet veel ruimte in beslag. Aan de buitenkant kun je de kleur al zien, zo zijn ze makkelijk uit elkaar te houden. Het is een vrij simpele verpakking qua teksten die erop gedrukt zijn, dit vind ik in dit geval een pluspunt. De kleuren van de lipsticks is op de gehele verpakking te zien, door de simpele bedrukking qua tekst blijft het classy. Als er nog hele drukke teksten op hadden gestaan, was het too much geweest. Ik ben tevreden!

Essence over de Glossy Lip Colours

Go glossy! De glossy sticks zorgen voor een glanzende finish. Een zachte textuur en hoge dekking samen in een praktisch mini-formaat en dankzij de grote tip makkelijk en snel aan te brengen. Je hebt keuze uit subtiele en intense kleuren.

Glossy zijn ze zeker, ze voelen op de lippen aan als een lippen balsem. Daarover zal ik absoluut niet klagen. Een zachte textuur is dus zeker aanwezig, ze voelen lekker creamy aan zonder dat dit vervelend voelt. Een hoge dekking ben ik het niet helemaal mee eens, maar ze zijn ook weer niet slecht gepigmenteerd. Makkelijk en snel aanbrengen is ook van toepassing, alleen is het naar mate je het vaker gebruikt lastig precies te werken. De punt verslapt en dit kun je niet slijpen. Daarom is het handig een lip kwastje te gebruiken!

Poshi Pink

Dit is direct de meest felle kleur van de drie. Een felle, roze, fuchsia kleur. Heel tof voor in de zomer! Van de drie zie je deze ook het beste zitten op mijn lippen. (Zie ook de lip swatches). Ik kan me voorstellen dat dit een hele toffe kleur was geweest als hij echt heel dekkend was. Lekker zomers!

Luminous Rosewood

A pinky nude! Deze voelt wederom heel zacht op de lippen, je voelt ze bijna niet zitten. Dit was voor ik ging aanbrengen op mijn lippen favoriet, precies het soort nude waar ik van houd. Helaas ze je het op mijn lippen bijna niet zitten..

Clear Nude

Dan een brown kinda nude! Dit is een mooie lichte nude kleur met een bruine ondertoon. Heel erg tof! Helaas is hij voor mij te licht en zie je het niet op mijn lippen. Heel jammer!

Swatches

Dit zijn de swatches op mijn arm. Zoals je kunt zien zijn ze heel erg creamy, iets waar je voor open moet staan. Ik sta daar dus iets minder voor open, geef mij maar een matte lipstick. Je ziet dat ze voor een glossy lipstick okay gepigmenteerd zijn. Helaas zie je daar op mijn lippen weinig van terug.

Zoals je kunt zien is poshi pink goed aanwezig op de lippen, ik kan me voorstellen dit een fijne zomerkleur is voor als je niet veel makeup wil dragen maar wel een beetje kleur wil. Helaas kun je zowel Clear Nude als Luminous Rosewood moeilijk zien op mijn lippen. Clear Nude lijkt zelfs een beetje aan de lichte kant. Jammer! Op mijn arm leek hij zo mooi… Luminous Rosewood is iets donkerder als mijn eigen lippen, mooi om te dragen bij een no makeup day, of als ik hele minimale makeup draag.

Conclusie

Okay, even alles op een rijtje! De verpakking vind ik erg fijn. Simpel, maar wel aantrekkelijk. Heel handig dat je aan de buitenkant de kleur kunt zien, zo haal je ze niet door elkaar. Iets minder handig is de punt, na een tijdje wordt deze minder scherp en kun je er niet nauwkeurig mee werken. Een lip kwastje is daarom aan te raden. Er is een mooi assortiment aan kleuren, 5 mooie uiteenlopende kleuren zijn er verkrijgbaar. Het is een compacte lipstick. Heel mooi als aanvulling op je makeup look, wanneer je geen ‘echte’ lipstick op wilt doen. Dan is dit perfect! Ik zou alleen sneller grijpen naar een matte lipstick, dit heeft gewoon mijn voorkeur. De lipsticks voelen zacht aan op je lippen en blijven even lang zitten als iedere regular glossy lipstick.

Het is dus een beetje 50/50. Ik vind ze absoluut niet slecht, ze kunnen heel mooi zijn. Ik heb alleen liever een matte (liquid) lipstick. Ben je meer van de glossy lipsticks? Dan is dit echt een lipstick voor jou! Ik ga ze zeker gebruiken als ik mijn gezicht op een no makeup day even wat extra’s wil geven, of als toevoeging op een minimale makeup look. Voor die €1,99 zeker een leuke lipstick. Well done Essence!

Prijs/ verkrijgbaarheid

De Essence Glossy Lipsticks zijn te vinden in 5 verschillende kleuren in het Essence schap bij Kruidvat/Trekpleister en kosten slechts €1,99 per stuk.

 

Dit was de review. Ik vond het leuk om eens te proberen, zo heb ik ook al eens glossy lipsticks van Catrice geprobeerd. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Q: Zou jij deze glossy sticks van Essence kopen?

Meer van mij zien? Dat kan, ik heb ook een beauty blog!

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Daphne

Hi! Ik ben Daphne en ik ben een van de gastbloggers hier. Ik post elke donderdag een artikel over budget beauty. Zelf ben ik verslaafd aan make-up, ik kan er nooit genoeg van krijgen!

2 Reacties

  1. 6 juni 2017 / 15:32

    Mooie kleurtjes! Alleen ik ben meer van de matte kleuren. Maar mooi prijsje!

  2. chucky1012
    1 juni 2017 / 16:47

    Zulke mooie kleuren en wat een fijne prijs ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *