Droogshampoo Donderdag: Batiste

Droogshampoo is echt een LIFESAVER! Het bestaat nog niet zo heel lang maar het aanbod is inmiddels al erg groot. In deze serie “Droogshampoo Donderdag” neem ik iedere keer een andere droogshampoo onder de loep. Vandaag test ik de welbekende droogshampoo van Batiste voor jullie. Benieuwd wat ik er van vind? Dan zou ik zeker verder lezen.

Eerder waste ik dagelijks mijn haar omdat het zo snel vet werd. Nu was ik het al veel minder en probeer ik ook gewoon tijd te rekken. Soms heb je van die dagen dat je ‘s ochtends uit bed komt en twijfelt. Kan mijn haar wel? Of kan het eigenlijk net niet? Ik grijp de laatste tijd dan steeds vaker naar droogshampoo zodat ik het nog kan rekken tot de avond. Vaak heb ik ‘s ochtends ook geen tijd om mijn haren te wassen en te laten drogen. Een goede droogshampoo kan dus echt een lifesaver zijn.

Over Batiste

Batiste is al meer dan 30 jaar het nummer 1 favoriete droogshampoo merk van de UK. Batiste is het meest bekend om haar droogshampoo maar op hun website is te vinden dat ze ook een conditioner & droogshampoo 2-in-1 combinatie hebben en ook twee styling producten. Deze producten heb ik echter nog niet gezien in Nederland. Verder is er over het ontstaan etcetera kan ik eigenlijk niks vinden. Ook of het merk nu Brits of Amerikaans is, is eigenlijk niet terug te vinden. Dit vind ik jammer, want juist van dit soort merken vind ik het juist leuk om meer te weten.

Dit is mijn haar VOOR de droogshampoo. En ja, geen make-up en een onrustige huid.

Wat en hoe?

Een droogshampoo is een droge shampoo -nee echt-. Het is een droge reiniger voor je haar. Ideaal als je geen tijd hebt om je haren te wassen onder de douche. Batiste benadrukt hun “no water needed” en eigenlijk vind ik dit vrij logisch als je praat over een droogshampoo. Het product gebruik je door het eerst te schudden. Je lift je haar en sprayt het op een afstand van zo’n 30cm in je haar. Je masseert het product vervolgens in en borstelt je haren. Het is heel erg zoeken hoe je het product het fijnste te gebruiken vind. Ik spray bijvoorbeeld best veel terwijl een ander misschien veel minder gebruikt.

Zoals je ziet laat de droogshampoo een witte waas achter, maar dit is ideaal voor mijn blonde haar.

Het resultaat

Het eindresultaat! De witte waas is weg en mijn haar ziet er veel frisser uit.

Ik heb van mijzelf blond haar met een balayage. Die balayage is al redelijk naar beneden gezakt maar dit valt niet zo op omdat de kleur vrij natuurlijk is. Wel lijkt daardoor mijn haar iets sneller vet omdat de uitgroei gewoon donkerder is dan de punten. Wat ik belangrijk vind bij een droogshampoo is dat mijn haar er weer fris uitziet. Wat ik merk wat het grote voordeel is van Batiste, is dat de spray wit is. In mijn geval licht dit mijn haren dus een beetje op waardoor het er automatisch minder vet uitziet. Het voelt ook echt minder vies, maar door de lichte kleur van de spray, valt het donkere – vaak vettige – in mijn haar minder op.

Voor deze review heb ik de “Oriental” variant gebruikt. Ik merk echter geen verschil met de andere varianten, behalve de geur.

Op een rijtje

Waar te koop? Kruidvat, Etos, Trekpleister, Dio
Prijs? Tussen de €5,55 en €6,55
Inhoud? 200mL, ook mini’s verkrijgbaar! (50mL voor €2,19)
En verder? Er zijn veel verschillende varianten verkrijgbaar. Verschillende geuren, voor blond en bruin haar, voor extra volume.
Aanbieding? Batiste is over het algemeen niet vaak in de aanbieding.

 

Dit was de eerste Droogshampoo Donderdag! Ik kan niet garanderen dat er iedere donderdag een komt, maar sowieso iedere twee weken. Dit natuurlijk ook een beetje omdat ik niet altijd kan plannen wanneer mijn haar vet is en of ik dan foto’s kan maken. Daarnaast ben ik ook nog onwijs druk met mijn studie.

Gebruiken jullie vaak droogshampoo?

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Sharity

Hoi! Ik ben Sharity, 22 jaar en student aan de PABO. Naast mijn opleiding ben ik gek op make-up. Budget, high-end, gewoon uit Nederland of helemaal uit Amerika, I love it all! Van mij zul je vooral dingen lezen over onbekende, vooral Amerikaanse, merken.

Deel deze post:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *