Droogshampoo Donderdag: Aussie

Vandaag is het weer donderdag! En dat betekent, Droogshampoo Donderdag! Speciaal voor jullie heb ik mijn haren vet laten worden om weer een nieuwe droogshampoo te testen. Deze week test ik de Aussie Wash + Blow in a can. Benieuwd wat ik van deze droogshampoo vind en of je spontaan naar de winkel moet rennen? Lees dan verder! Of wil je gewoon lichtelijk schaamteloze foto's zien, dan mag je ook verder lezen.

Toen ik laatst in de drogist was, kocht ik dus de droogshampoo van Batiste waar jullie twee weken geleden over konden lezen. Ook nam ik die van Aussie mee. Ik ken Aussie als een merk met shampoo en conditioner die heerlijk zoet ruikt en ook best goed werkt. Ik verwachtte daarom best wat van deze droogshampoo. Ook vanwege de prijs, want die ligt toch zeker een stuk hoger dan die van Batiste. Je kan je vast voorstellen dat ik erg nieuwsgierig was. Maar voor we op de droogshampoo in gaan, eerst wat meer over Aussie zelf.

Over Aussie

Aussie is, verrassing, GEEN merk uit Australië. De naam doet vermoeden dat het product van down-under komt, maar het is een Amerikaans merk. Het merk is opgericht in 1979 door de Amerikaan Tom Redmond. Tijdens zijn tijd in Australië ontdekte Redmond dat veel planten daar gebruikt konden worden om haarproducten mee te maken. In 1980 werd het eerste product ontwikkeld: de 3 minute miracle. Sindsdien is het merk zich steeds verder gaan ontwikkelen en werd het merk in 2003 overgenomen door een ander Amerikaans bedrijf. Inmiddels produceert Aussie ook al producten speciaal voor kinderen en mannen, die naar mijn weten niet eens in Nederland verkocht worden. 

Hoe en wat?

Het wat en hoe, ga ik niet eens meer te uitgebreid bespreken. Zoals bij de meeste droogshampoos, moet je als eerst goed schudden. Je sprayt vanaf een afstandje de droogshampoo op je haarwortels en masseert het in. Na het in masseren borstel je je haren et voila! Wat ik gelijk merk is hoe deze droogshampoo verstuift. Die van Batiste lijkt wat dikker ofzo. Als ik deze van Aussie spray, klinkt het ook alsof ik haarlak spuit. Je ziet dan ook niet direct dat ik iets in mijn haar heb zitten wat je bij Batiste wel hebt, die laat een witte waas achter. Dit maakt wel dat ik niet helemaal zeker weet of deze droogshampoo van Aussie wel echt iets doet met mijn haar. 

Het resultaat

Zoals je hierboven kan zien, lijkt de droogshampoo vlak na gebruik mijn haar alleen maar vetter te maken. Ik was er daarom ook niet gelijk super enthousiast over. Ook na het in masseren en borstelen, doet het geen wonderen. Batiste lichtte echt mijn haarwortels op waardoor het haar veel frisser oogde. Dit doet de droogshampoo van Aussie een stuk minder. Maar holy shit. Ik merkte pas na een tijdje hoeveel volume mijn haar had gekregen. Dit had ik totaal niet verwacht. Het houdt een uurtje of 2-3 aan en dan zakt het wel weer in. Maar ik vond het erg tof!

Op een rijtje

Waar te koop? Kruidvat, Etos
Prijs? €7,09
Inhoud? 180mL
En verder? In twee varianten beschikbaar. Dit is de "Cool Kiwi Berry" en er is er ook nog een voor extra volume.
Aanbieding? Aussie is regelmatig in de aanbieding! 2 voor €10,- komt regelmatig voorbij. 

Wat verwacht jij van een droogshampoo?

Volg:
Sharity

Hoi! Ik ben Sharity, 22 jaar en student aan de PABO. Naast mijn opleiding ben ik gek op make-up. Budget, high-end, gewoon uit Nederland of helemaal uit Amerika, I love it all! Van mij zul je vooral dingen lezen over onbekende, vooral Amerikaanse, merken.

Deel deze post:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *