DIY: HAIR REPAIR TREATMENT

Met de koude dagen ziet niet alleen je huid af maar ook ons haar. Daarom is het belangrijk om ook je haar af en toe een een treatment te geven. Met deze DIY hair repair treatment, die er ook nog eens super lekker uit ziet, is jou coupe in 'no time' weer de oude! 

 

Yummy! 

I know, het ziet er maar een raar en vooral groen goedje uit maar trust me, als je van avocado's houd is dit maksertje zeker een winner.

Dit haar maskertje is helemaal niet duur en super makkelijk om te maken. Je hebt misschien zelfs alles al in huis. En heb je wat over? dan is het toch een lekkere dipsaus! haha  

Wat heb je nodig

1 ei Dit is een natuurlijke moisturizer en zorgt er voor dat je haar al de proteïne krijgt dat ze nodig heeft.

1 avocado Ultimate krachtvoer voor je haar. De oliën bevatten veel voedingsstoffen die je lokken hydrateren en gladstrijken.

3 eetlepels olijfolie Om je haar opnieuw aan te sterken en een glans waar iedereen jaloers op zal zijn.

1 eetlepel honing wat een natuurlijke bevochtiger is. Dwz dat het de droge plekjes opzoekt en ze 'sealed' waardoor gespleten punten verminderen en ook vermeden kunnen worden. 

Let's do this!

Mix en plet alles goed samen zodat zeker alle ingrediënten zijn samen gemengd. We starten bij de punten van je lokken en werken zo naar boven tot boven op je hoofd. Het maskertje goed in masseren zodat zeker al de haren bedekt zijn met de overheerlijke hair treatment.

Heb je een vette hoofdhuid? Werk dan gewoon tot halverwege je haren, zo zorg je er voor dat je haar toch de verzorging en vooral voeding krijgt dat ze nodig heeft.  

Na 15 minuten...

Het voelt nu wat raar en precies "uitgedroogd" op je hoofd en het is net alsof de treatment hard aan het worden is. Dat wil zeggen dat je haar "al" het vocht van de ingrediënten heeft opgenomen. Nu mag je het lichtjes nat maken met lauw water en nog eventjes in masseren en daarna alles gronding uit spoelen. 

Tip: Laat je haar gewoon lucht drogen en voel naarmate ze droogt het resultaat. Je merkt telkens opnieuw hoe zachter je haar wordt en hoe easy het is om je haar gewoon al te borstelen! 

Wat is jou Ultimate Hair Treatment?

Volg:
Rebecca

Hi there! Ik ben Rebecca, body & skincare enthousiast. Als gastblogger ga ik elke vrijdag tips, tricks en DIY artikels posten over lichaam- en huidverzorging.

Deel deze post:

1 Reactie

  1. 29 januari 2018 / 04:08

    Leuk om zo een diy te maken en het kapsel hiermee een oppepper te geven…
    Ik zal dit zeker gaan doen….

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *