DIY: Spicy Lip Plumper

Lip plumpers zijn een giga trend! Volle lippen worden in de beauty industrie beschouwd als een “ideaal” beeld of eigenschap van een vrouw of zelfs man. Ongelooflijk wat er allemaal op de markt kwam om die volle lippen te krijgen in een oogwenk. Ik kan me haast niet meer zonder volle lippen inbeelden. Een goede lip plumper zorgt ervoor dat je lipstick flawless op je lippen zit. En waarom ze niet zelf maken? Keep on reading!

Er zijn zo veel kruiden in de wereld die gebruikt worden in ons kleine beauty wereldje. Kaneel, peper, zout, gember, koriander, kerrie,… Don’t worry! ik ga geen hele kookboek voorlezen. In deze DIY maak ik een super makkelijke spicy lip plumper stick die zo mee in je tas kan of die je mee op reis kan nemen. We hebben allemaal wel al eens een filmpje gezien van een DIY lip plumper, de voor en na’s ervan maar nooit erg handig om mee te nemen. I’m here to the rescue hahaha!

Wat heb je nodig?

 • Een lippenbalsem. Het merk is onbelangrijk, ik heb hier eentje met kokos olie.
 • Chili poeder
 • Kaneel poeder
 • Gember poeder
 • Optie: je kan er ook nog een beetje grover zout in doen zodat het licht scrubt en is het effect nog beter!

De lippenbalsem smelten in een kommetje in de microgolfoven of in een kommetje in een kookpot met warm water. Dit werkt voor mij het gemakkelijkste omdat het dan langer gesmolten blijft en moet ik me niet haasten met de ingrediënten te mengen. Een koffielepeltje van al de kruiden en roeren toet het volledig gemengd is.

 

Nu kan je het mengsel terug in het lippenbalsem tubetje gieten en laten afkoelen en hard worden in de koelkast. Dit is in een paar seconden afgekoeld. En dan, Ready to go!

Tip: niet aan je lippen lekken terwijl de balsem erop zit! Haha oops

Door de kruiden gaan je lippen tintelen en daardoor gaat je huid een beetje opzwellen tot dat de tinteling stopt want dit is natuurlijk een tijdelijke oplossing voor volle lippen. Ik gebruik dit vooral als ik een donkerdere lipstick draag zo komt ze beter en mooier uit. En het zout zorgt dan ook weer eens dat je lippen super zacht zijn! Wat wil je nog meer?

Hebben jullie favoriete lip plumpers?

Wat vond je van dit artikel? Ik vond het in ieder geval al leuk en vooral heel spicy! Tot de volgende keer!

1 iemand vindt deze post ook leuk
Volg:
Rebecca

Hi there! Ik ben Rebecca, body & skincare enthousiast. Als gastblogger ga ik elke vrijdag tips, tricks en DIY artikels posten over lichaam- en huidverzorging.

Deel deze post:

3 Reacties

 1. 11 april 2017 / 20:25

  Wat een leuke DIY. Ik krijg zo’n zin om binnenkort weer eens zelf een lippenbalsem te maken van bijenwas en kokosolie en dan deze kruiden eraan toe te voegen voor het gewenste effect.

 2. chucky1012
  7 april 2017 / 12:03

  Leuke DIY maar ik zou dit nooit gebruiken.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *