DIY: SOAP BARS

Ik ken zo een paar mensen die als ze op hotel gaan de zeepjes mee naar huis nemen. Je kan het een verslaving noemen maar daarom liggen ze er wel, I guess. En iedereen kent de nieuwe hype of trend van de DIY soap bars ondertussen wel. Vandaag probeer ik ze voor jou uit, check it out!

Mijn mama is dus zo een verslaafde haha maar als artiest maakt ze er prachtige knutselwerken, cadeaus en veel meer van. Eigenlijk is het dus niet zo’n een nieuwe trend en gaat het gewoon al jaren mee. Je kan tegenwoordig in elke hobby shop DIY Soap bars pakketten kopen waar alles in zit, van zeep tot decoratie. Ik had thuis dankzij mijn opleiding nog veel molds die ik als zeep vormpjes kon gebruiken dus kocht ik enkel de zeep en kleurstof.

Wat heb je nodig?

  • Smelt zeep
  • kleurstof voor zeep
  • molds of vormpjes (bv voor ijsblokjes)
  • decoratie (glitters, bloemblaadjes, verse kruiden,…)
  • een microgolf vast kommetje
  • scented oil (naar keuze)

Dit vind je allemaal zeker en vast in een hobby winkel. De geur olie kocht ik bv in de Action per 10 geuren voor nog geen €3,-

Let’s get started!

Zoals je kan je zien heb ik heldere en witte zeep, zo kan je ook spelen met de kleuren van de zeep. Je kan ook werken met verschillende kleurstoffen maar aangezien ze niet veel kleuren meer hadden is het pink geworden. Voor geur koos ik rozen. Ik gebruik ook witte glitters en gedroogde rozen blaadjes. Waarom gedroogde rozenblaadjes? Als je verse bloemblaadjes gaat gebruiken is de kans groter dat je zeep “slecht” wordt en er bv schimmel komt op te staan en dat willen we niet toch?

De zeep smelten duurt een paar seconden dus blijf erbij staan of je hebt een microgolf vol bubbels (been there done that). En dan kan je jou fantasie laten lopen! Een paar druppeltjes geur en kleurstof, wat glitters of bloemblaadjes. Ik zag online dat je kristallen kon maken met zeep dus dat wou ik proberen. De kristallen maken doe je in twee keer. Eerst zorg je voor je kleine kristalletjes. een rechte vorm waar je jou kristallen random uitsnijd. Daarna een basis voor de kristallen op te plaatsen, die plaats je er best op als je de basis net in de vorm gegoten hebt zo worden ze een mooi geheel en vallen ze er zeker niet af. De zeep stolt heel snel maar ik zou ze toch een 3 tal uurtjes laten staan, misschien zelfs in de koelkast of een koele plaats zo ben je zeker voor je het uit de mold of vorm haalt.

Hebben jullie al DIY Soap Bars geprobeerd?

Voor de eerste keer ben ik best wel tevreden! Dit is super leuk als cadeautje toch?! Ik ga het zeker nog eens proberen “to improve my skills” haha. Tot volgende week!

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Rebecca

Hi there! Ik ben Rebecca, body & skincare enthousiast. Als gastblogger ga ik elke vrijdag tips, tricks en DIY artikels posten over lichaam- en huidverzorging.

Deel deze post:

2 Reacties

  1. 21 juli 2017 / 19:04

    Wat leuk! Het resultaat ziet er heel goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *