DIY: Rozen Water

Social media staat vol met de benefits van rozen water. Ik was daarom ook enorm verrast van het effect dat het op mijn huid had. Na heel wat research naar merken en prijzen besloot ik om het zelf eens te maken. Want waarom zo veel betalen als je het gewoon zelf kan maken! Benieuwd naar mijn DIY rozen water? Kijk dan snel verder.

Zoals ik al zei heb ik heel wat research gedaan over rozen water of “rose water”. Ongelooflijk hoeveel benefits het met zich meebrengt en dat allemaal met een natuurlijk product. Ik ga er een aantal op noemen voor ik verder ga met mijn DIY.

8 Benefits van rozen water

  1. Als je een gevoelige of gecombineerde huid hebt die snel geïrriteerd raakt, zoals mijn huid, dan is rozen water ideaal voor jou! Het verzacht en koelt de huid meteen en zorgt er zo voor dat de irritatie veel minder wordt.
  2. Goodbye vette huid! Voor het slapen gaan een paar spray’s op een gereinigde huid en je zal merken dat je huid minder snel vet wordt. Of je kan wat op een wattendoekje doen en voor je dagcrème en makeup je huid cleanen.
  3. Egalere huid? jawel! Na een lange dag van veel inspanningen en weer die geïrriteerde huid zal het rozen water ervoor zorgen dat je teint van je huid egaler wordt. Na een paar weken zie je al een groot verschil! Ik heb veel last van roodheid en ook dat is enorm geminderd.
  4. Natural glow it is! Rozen water vernieuwt de ruwe en doffe huid zo krijg je die mooie natuurlijke glow.
  5. Rozen water zit boordevol antioxidanten en vitaminen dat de veroudering “tegen” gaat. Natuurlijk worden we allemaal ouder en dat baby velletje zal uiteindelijk ook verdwijnen maar het is wel leuk dat we dat proces kunnen vertragen.
  6. Helpt de pH-balans van je huid te behouden. Het controleert het overtollige olie op je gezicht waardoor rozen water ook de pH van je huid compenseert.
  7. De perfecte makeup remover. Zelfs bij waterproof makeup.
  8. Rozen water heeft ook anti-bacteriële eigenschappen. Dit is vooral de reden waarom ik dit gebruik. Door deze eigenschappen houd het je huid niet alleen gezond vanbuiten maar ook diep vanbinnen.

Hoe ga je te werk?

Deze DIY is echt super easy! Je hebt niet meer nodig dan water en verse rozen blaadjes. En een bokaal of flesje waar je het rozen water wil in bewaren.

Je vult je kookpot met de rozen blaadjes en daarna met water tot de blaadjes onder staan. Deksel op en aan de kook brengen. Afzetten en laten afkoelen in de kookpot met natuurlijk het deksel erop, zo wordt het rozen water alleen maar sterker en sterker. Gemakkelijk toch?Ja kan ook net als kk de blaadjes met het water warm in een lucht afsluitende bokaal gieten en zo in de koelkast zetten.

Je hebt geen rozen geur zoals die gekochte “rose water” van de winkel want daar zijn uiteindelijk nog een aantal onnatuurlijke ingrediënten aan toegevoegd maar het effect is zeker zo sterk! Je kan dit tot een maand bewaren in de koelkast en door de koeling gaat je huid nog meer verjongen. Alleen maar voordelen dus. Jullie weten wat jullie te doen staat!

Zijn jullie fan van rozen water?

Weer een natuurlijk product toegevoegd aan mijn skincare routine, it keeps getting better! Tot volgende week.

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Rebecca

Hi there! Ik ben Rebecca, body & skincare enthousiast. Als gastblogger ga ik elke vrijdag tips, tricks en DIY artikels posten over lichaam- en huidverzorging.

Deel deze post:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *