DIY: Listerine als wondermiddel!

Je kent Listerine wellicht van uit de badkamer om je mond mee te spoelen maar velen onder ons weten niet dat Listerine ook voor andere gezondheid en beauty probleemjes kan helpen. Ik hoorde dit in de apotheker en deed meteen research! Benieuwd wat ik vond? Keep on reading.

De apothekeres vertelde me dat Listerine of mond water vroeger werd gebruikt als krachtig chirurgisch ontsmettingsmiddel. Pas later ontdekte ze dat Listerine het perfecte middel was voor een slechte adem en natuurlijk voor een extra bescherming voor je tanden en tandvlees. Kortom de het perfecte middel voor een gezonde mond. Toen zei ze me dat veel mensen die een allergie hebben voor parfum en dergelijke ingrediënten die in een deodorant zitten, Listerine gebruiken als deo. Like what!? Een goedkopere versie voor een dure anti-allergeen deodorant. I’m impressed!

Wat ik tegen kwam op het het internet was te gek voor woorden maar het proberen waard!  Ik testte er daar 3 van waarvan ik dacht dat het wel ging werken.

Ik heb natuurlijk getest of het als deodorant effectief zijn werk deed en ik moet zeggen dat ik wel geschrokken was. Listerine heeft, vind ik persoonlijk, een langere werking dan de meeste deo’s bij mij. Geen geurtjes! Ik deed een beetje Listerine op een watten doekje en depte het lichtjes onder mijn oksel. De zoete munt geur is best wel aangenaam maar ik was bang dat anderen het fel gingen ruiken, wat niet was uiteraard. Test 1 was dus geslaagd!

Het zou een super middel zijn tegen droge en gebroken voeten dus een voetbadje met Listerine was test numero 2! Ik heb winterhuid dus bij dit rotweer kan je jou al inbeelden hoe ik me voel! Een bakje “vol” gieten met Listerine en daar je voeten een 30 minuutjes in laten weken. Na die 30 min giet je er wat natuurazijn bij want wij weten allemaal dat dat super gezond is voor je nagels! Ik moet zeggen dat het eerst een raar gevoel was maar na een tijdje voelde het heel aangenaam en na het badje zijn je voeten echt zalig zacht! Plus je teennagels glanzen net alsof je pas een pedicure hebt gehad. Besluit: heerlijk!

Als laatste vond ik op het internet dat het een top middeltje was voor puistje en zelfs acne. Nu verwachte ik niet meteen een resultaat maar ik voelde het wel meteen aan mijn huid. Ik heb dit nu maar 4 dagen gebruikt en merk dat als ik het vol houd, ‘s morgens en ‘s avonds, dat het wel echt zijn werk doet. De puistjes verdwijnen zonder enige schade of droge huid achter te laten.

De ingrediënten van Listerine zijn methyl salycilate, thymol, eucalyptol en menthol. Dit zijn essentiële oliën van plantaardige vetten met een antibacteriële werking. En daarom kan het “wondermiddeltje” voor veel meer gebruikt worden dan enkel een schone en gezonde mond. Het is blijkbaar ook een goed middel tegen haarroos! Listerine is zo wel overal verkrijgbaar, van grootwarenhuizen tot apothekers. Ik kocht de mijne bij het kruidvat.

Ga jij de uitdaging aan met Listerine?

De wereld verbaasd me steeds opnieuw. And I love it! Tot volgende week.

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Rebecca

Hi there! Ik ben Rebecca, body & skincare enthousiast. Als gastblogger ga ik elke vrijdag tips, tricks en DIY artikels posten over lichaam- en huidverzorging.

Deel deze post:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *