DIY: Kruidvat Originals tea tree oil masker

De herfst is er weer dus die verkoudheid en griep staan achter elke hoek en kant. DE oorzaak van breakouts op mijn huid en dankzij Kruidvat Originals tea tree oil heb ik mijn huid wat meer onder controle! Deze droge olie zijn een wonder voor elke huid en met mijn leuke DIY tea tree oil masker gaan we ook andere herfst kwaaltjes stoppen. Op naar een herfst”PROOF” huid!

Toen Kruidvat met de Originals lijn kwam was ik meteen enthousiast. Al de producten in deze collectie zijn dermatologisch goedgekeurd wat ik persoonlijk super belangrijk vind. Dat wil zeggen dat het volledig natuurlijk is zonder toegevoegde chemicaliën. Op veel beauty producten staat vaak dermatologisch getest maar dat wil daarom niet zeggen dat het volledig natuurlijk is. Meestal zijn er dan nog bewaarmiddelen of parfum aan toegevoegd waardoor het product de natuurlijke waarde een beetje verliest maar wel langer kan houden.

Anyway! Tea tree oil staat er voor bekend om zijn anti-bacteriële en ontstekingsremmende werking gaat de onzuivere huid dieper cleansen waardoor mee-eters en acne heel erg verminderd of zelfs bijna verdwijnt.

Ik ben of was dus tegen oliën op mijn huid. Aangezien ik zelf een onzuivere en heel vette huid heb ben ik steeds bang dat het erger wordt door het te veel gebruik aan oliën. Maar deze droge olie bewees voor mij het tegendeel. Het komt in een klein glazen potje met een pipetje. De geur is heerlijk, maar daar moet je denk ik wel voor zijn. Ik persoonlijk hou wel van de tea tree geur. Ze verdwijnt haast als je de olie hebt aangebracht. Ik gebruik deze olie elke morgen op een zuivere huid voor ik mijn moisturizer aanbreng. Een paar druppeltje is genoeg voor je hele gezicht, nek en mijn oren. Mijn oren? Je bent toch niet gek?! NOPE!  Net zoals bij mijn dag creme verzorg ik ook mijn oren met de tea tree oil. Want niet alleen je gezicht verouderd weet je wel.

DIY

Het is natuurlijk leuk als je meerdere kwaaltjes kunt tegen gaan of verminderen met één product. Natuurlijk zijn er genoeg producten die dat doen maar dan ook weer bijna een fortuin kosten. Ik  hou van een leuke DIY dus dacht hier ook eentje op te zoeken. Mijn mama zei me vroeger altijd dat natriumwaterstofcarbonaat of zoals wij hem kennen baking soda, goed was voor alle kwaaltjes niet alleen in huis maar ook met ons lichaam. Dus ik deed de test!

Wat heb je nodig?

 • 1 soeplepel honing. Honing heeft ook een antibacteriële werking.
 • 1 soeplepel baking soda. Dit gaat je huid helpen vernieuwen en roodheid verzachten.
 • 1 soeplepel Aloë Vera. Verzorgt kleine wondjes en ontstekingen.
 • 5/6 druppeltjes Kruidvat Originals Tea tree oil. Bye bye mee-eters en acne!
 • 1 soeplepel water

Door de aloë vera gaat je huid super zacht aanvoelen en voelt het maskertje zelf heel erg fris aan. Super natuurlijk en de meeste ingrediënten heb je gewoon in huis. De Kruidvat Originals tea tree oil vind je gewoon bij kruidvat zelf of online. Bekijk ook zeker de andere producten in deze collectie. Zo is de komkommer melk bijvoorbeeld ook top.

Kennen jullie de Originals collectie van Kruidvat?

Weer een leuk maskertje erbij. Dit vraagt om een toffe girls night! Tot volgende week.

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Rebecca

Hi there! Ik ben Rebecca, body & skincare enthousiast. Als gastblogger ga ik elke vrijdag tips, tricks en DIY artikels posten over lichaam- en huidverzorging.

Deel deze post:

4 Reacties

 1. 20 oktober 2017 / 08:16

  Dat maskertje ga ik sowieso eens uitproberen. De olie heb ik in huis (grote fan hier!) dus om daar een volledig masker mee te maken zie ik volledig zitten :) Leuke tip!

  • 20 oktober 2017 / 10:29

   Leuk eh! Het maskertje is too easy om te maken en het effect is gewoonweg zalig! Laat zeker weten wat je ervan vond? xoxo

 2. 14 oktober 2017 / 10:31

  Klinkt goed.
  Deze oil ga ik zeker kopen omdat het zo goedkoop is.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *