DIY: Home Fragrance

Ik was dus op het idee gekomen om zelf parfum te maken. Mijn eigen geurtje, wie wil dat nu niet? Maar dat bleek een “big fail” te zijn. Of toch net niet! Het geurtje is wel lekker maar dan als Home Fragrance. Ik kan je vertellen dat mijn woonkamer overheerlijk ruikt. Benieuwd naar mijn DIY Home Fragrance? Keep on reading.

Het idee kwam van een artikel dat ik jaren geleden uit de krant had geknipt en door mijn kast op te ruimen terug had gevonden, good old memories haha! Mijn eigen geurtje of parfum is uiteindelijk een Home Fragrance geworden. Maar ik ga toch blijven oefenen tot het lukt! De eerste paar keer proberen waren ook letterlijk een ramp en de geuren die ik tegemoet kwam waren echt erg en stonken zelfs. Dus moest ik het toch maar simpel houden en niet te veel ingrediënten combineren.

Let’s get started

Eigenlijk heb je helemaal niet zo veel nodig, geurloze alcohol, jou favoriete ingrediënt zoals hier nu vanille en een luchtdichte bokaal. Voor de geurloze alcohol heb ik wodka gebruikt want zo stond dat ook in het kranten knipsel maar ik denk als je alcohol van 96% gebruikt dat de geuren nog sterker gaan door komen. Daarna doe je alles in een luchtdichte bokaal en laat je het een nachtje staan op een droge plaats. En DONE! Al wat je nu nog nodig hebt is een leuk flesje of potje om je Home Fragrance in te doen. Ik heb hier er eentje gepimpt die ik nog had van de Rituals, want niemand (of ben ik de enigste) gooit die weg toch? Een beetje rose gold spray en het past perfect in mijn interieur.

Tip: door er stokjes in te steken vervliegt of verdampt de alcohol niet zo snel en blijft de geur langer. Die kan je perfect maken met saté stokjes!

Een home fragrance zonder al te veel euro’s uit te geven en dat met je favoriete geur, Do It Yourself! Het is fun en super gemakkelijk. Dat eigen geurtje gaat me ook lukken daar ben ik zeker van.

Ben jij ook gek van die heerlijke geuren in huis?

Natuurlijk vind ik de geuren van Rituals overheerlijk en ga ik dat zeker en vast niet kunnen overtreffen maar het is wel leuk als gepersonaliseerd cadeautje!

Leuk toch, op naar volgende week!

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Rebecca

Hi there! Ik ben Rebecca, body & skincare enthousiast. Als gastblogger ga ik elke vrijdag tips, tricks en DIY artikels posten over lichaam- en huidverzorging.

Deel deze post:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *