Uit onderzoek is gebleken 41% van de vrouwen hun makeup niet (!) verwijderen als ze gaan slapen. Daarnaast besteed 61% van de vrouwen die wel haar gezicht reinigt, minder dan 2 minuten eraan. Dat is natuurlijk niet goed voor je huid, zeker wanneer je makeup draagt. Maar ook schadelijke stoffen als uitlaatgassen zijn niet goed voor je huid. Schoonmaken dus! Demak’up wil hier natuurlijk wat aan doen. Onlangs ontving ik het Demak’up Detox Challenge pakket. Vandaag laat ik dus ook zien hoe IK mijn makeup verwijder en daarnaast laat ik ook nog een leuke DIY zien. Doe jij mee met de Detox Challenge van Demak’up?

Vergeet niet te abonneren op mijn kanaal!

Je huid reinigen is heel erg belangrijk

Je gezicht goed reinigen duurt echt wel langer dan twee minuutjes. Ik zorg er altijd voor dat ik mijn makeup goed verwijder met een olie, makeup remover doekje of een doek als de makeup eraser. Echter is je huid dan nog niet schoon, dit kan je heel duidelijk zien in de video. Daarom zorg ik er dus altijd voor dat ik daarna nog eens mijn gezicht was met een cleanser, en een aantal keer per week ook met de Clarisonic.

Kim’s picks voor cleansing:

 • Seacret Skincare – review
 • Makeup Eraser – review
 • Alana Reinigingsolie – review
 • Philosophy Purity Made Simple – review
 • Clarisonic Mia2

 

Vervolgens spray ik een toner op mijn gezicht en laat dit eventjes intrekken. Dit zorgt ervoor dat je huid weer gehydrateerd wordt en lekker fris zal aanvoelen. De laatste stap van je huidverzorging is de moisturizer. In de ochtend kies ik voor een creme, maar in de avond slechts een dun serum.

Kim’s picks voor toners:

 • Dr Hauscka Gezichtslotion Speciaal
 • Lush Teatree Water

Kim’s picks voor verzorging:

 • Dr Hauschka Nachtserum – review
 • Philosophy (Renewed) Hope In A Jar – review
 • Shangri-La Serum – review

 

Een of tweemaal per week is het ook lekker, en goed, om een maskertje of peeling te gebruiken voor je huid. Zeker wanneer je huid wat onrustig is.

Kim’s pick voor maskertjes of peeling:

 • BellezzaMask – Sheets Maskertjes – review
 • Philosophy The Microdelivery Peel – review
 • Seacret Skincare – review

Demak'up-2Demak'up-3Demak'up-4

DIY: Grapefruit met Kamille Toner

Er zijn genoeg DIY’s in de beautywereld. Vandaag een hele gemakkelijke toner met slechts twee ingrediënten.

 • 1/4 tot 1/2 grapefruit (sap)
 • 1 of 2 theezakjes (kamille of groene thee)
 • En uiteraard heet water voor de thee.

Stappen voor deze DIY:

Los de theezakjes op in het hete water. Laat het water afkoelen met de theezakjes er in. Nadat het water is afgekoeld haal je de zakjes eruit en voeg je het sap van een 1/4 (of 1/2) grapefruit toe. Gebruik een Demak’Up Expert oval wattenschijfje om de toner op je gezicht aan te brengen. Even laten drogen en eventueel wassen met lauwwarm water. Je kunt de rest van het masker in de koelkast bewaren en dagelijks gebruiken als toner.

De voordelen:

Grapefruit heeft een natuurlijke antibacteriële werking en reinigt en verzorgt de huid op milde wijze. Daarnaast verkleint het je poriën en verminderd het de zichtbaarheid van littekentjes op de huid.

Groene thee verwijderd gifstoffen van de huid en kalmeert. Bovendien heeft de thee een antibacteriële werking dat de genezing van onzuiverheden bevordert.

Demak'up-6Demak'up-7 kopiëren
Demak’up Detox Challenge; doe jij mee?

Ik doe in ieder geval mee met de 10 dagen (Skin) Detox Challenge. Ik ben ervan overtuigd dat niet alle dames het nut weten van het cleansen en verzorgen van een huid. Daarnaast weet ook niet iedereen dat skincare niet duur hoeft te zijn en je ook zelf veel dingen kunt maken. De producten van Demak’up helpen je in ieder geval wel, om op z’n minst een kleine stap te zetten richting het reinigen van je huid. Maar zoals ik al zei, ik geloof erin dat je meer voor je huid moet doen dan alleen een doekje erover halen.

Inhoud van mijn box:

 • Dopper met mijn naam erop
 • Demak’up Expert Reinigingsdoekjes
 • Demak’up Katoenzachtheid Reinigingsdoekjes
 • Demak’up Duo Plus wattenschijfjes
 • Demak’up Expert wattenschijfjes
 • Demak’up Expert Waterproof Oogmakeup Removerpads

Ik hoop dus dat door deze challenge meer vrouwen bewust worden van skincare! Klik hier voor meer informatie over de Detox Challenge. En laat me vooral weten of jij meedoet met deze Detox Challenge!

Q: Waarmee reinig jij je huid graag? Laat het me weten in de comments hieronder!

  Love it? Laat het mij weten!