Demak’Up Detox Challenge | DIY: Grapefruit Kamille Toner

Uit onderzoek is gebleken 41% van de vrouwen hun makeup niet (!) verwijderen als ze gaan slapen. Daarnaast besteed 61% van de vrouwen die wel haar gezicht reinigt, minder dan 2 minuten eraan. Dat is natuurlijk niet goed voor je huid, zeker wanneer je makeup draagt. Maar ook schadelijke stoffen als uitlaatgassen zijn niet goed voor je huid. Schoonmaken dus! Demak’up wil hier natuurlijk wat aan doen. Onlangs ontving ik het Demak’up Detox Challenge pakket. Vandaag laat ik dus ook zien hoe IK mijn makeup verwijder en daarnaast laat ik ook nog een leuke DIY zien. Doe jij mee met de Detox Challenge van Demak’up?

Vergeet niet te abonneren op mijn kanaal!

Je huid reinigen is heel erg belangrijk

Je gezicht goed reinigen duurt echt wel langer dan twee minuutjes. Ik zorg er altijd voor dat ik mijn makeup goed verwijder met een olie, makeup remover doekje of een doek als de makeup eraser. Echter is je huid dan nog niet schoon, dit kan je heel duidelijk zien in de video. Daarom zorg ik er dus altijd voor dat ik daarna nog eens mijn gezicht was met een cleanser, en een aantal keer per week ook met de Clarisonic.

Kim’s picks voor cleansing:

 • Seacret Skincare – review
 • Makeup Eraser – review
 • Alana Reinigingsolie – review
 • Philosophy Purity Made Simple – review
 • Clarisonic Mia2

 

Vervolgens spray ik een toner op mijn gezicht en laat dit eventjes intrekken. Dit zorgt ervoor dat je huid weer gehydrateerd wordt en lekker fris zal aanvoelen. De laatste stap van je huidverzorging is de moisturizer. In de ochtend kies ik voor een creme, maar in de avond slechts een dun serum.

Kim’s picks voor toners:

 • Dr Hauscka Gezichtslotion Speciaal
 • Lush Teatree Water

Kim’s picks voor verzorging:

 • Dr Hauschka Nachtserum – review
 • Philosophy (Renewed) Hope In A Jar – review
 • Shangri-La Serum – review

 

Een of tweemaal per week is het ook lekker, en goed, om een maskertje of peeling te gebruiken voor je huid. Zeker wanneer je huid wat onrustig is.

Kim’s pick voor maskertjes of peeling:

 • BellezzaMask – Sheets Maskertjes – review
 • Philosophy The Microdelivery Peel – review
 • Seacret Skincare – review

Demak'up-2Demak'up-3Demak'up-4

DIY: Grapefruit met Kamille Toner

Er zijn genoeg DIY’s in de beautywereld. Vandaag een hele gemakkelijke toner met slechts twee ingrediënten.

 • 1/4 tot 1/2 grapefruit (sap)
 • 1 of 2 theezakjes (kamille of groene thee)
 • En uiteraard heet water voor de thee.

Stappen voor deze DIY:

Los de theezakjes op in het hete water. Laat het water afkoelen met de theezakjes er in. Nadat het water is afgekoeld haal je de zakjes eruit en voeg je het sap van een 1/4 (of 1/2) grapefruit toe. Gebruik een Demak’Up Expert oval wattenschijfje om de toner op je gezicht aan te brengen. Even laten drogen en eventueel wassen met lauwwarm water. Je kunt de rest van het masker in de koelkast bewaren en dagelijks gebruiken als toner.

De voordelen:

Grapefruit heeft een natuurlijke antibacteriële werking en reinigt en verzorgt de huid op milde wijze. Daarnaast verkleint het je poriën en verminderd het de zichtbaarheid van littekentjes op de huid.

Groene thee verwijderd gifstoffen van de huid en kalmeert. Bovendien heeft de thee een antibacteriële werking dat de genezing van onzuiverheden bevordert.

Demak'up-6Demak'up-7 kopiëren
Demak’up Detox Challenge; doe jij mee?

Ik doe in ieder geval mee met de 10 dagen (Skin) Detox Challenge. Ik ben ervan overtuigd dat niet alle dames het nut weten van het cleansen en verzorgen van een huid. Daarnaast weet ook niet iedereen dat skincare niet duur hoeft te zijn en je ook zelf veel dingen kunt maken. De producten van Demak’up helpen je in ieder geval wel, om op z’n minst een kleine stap te zetten richting het reinigen van je huid. Maar zoals ik al zei, ik geloof erin dat je meer voor je huid moet doen dan alleen een doekje erover halen.

Inhoud van mijn box:

 • Dopper met mijn naam erop
 • Demak’up Expert Reinigingsdoekjes
 • Demak’up Katoenzachtheid Reinigingsdoekjes
 • Demak’up Duo Plus wattenschijfjes
 • Demak’up Expert wattenschijfjes
 • Demak’up Expert Waterproof Oogmakeup Removerpads

Ik hoop dus dat door deze challenge meer vrouwen bewust worden van skincare! Klik hier voor meer informatie over de Detox Challenge. En laat me vooral weten of jij meedoet met deze Detox Challenge!

Q: Waarmee reinig jij je huid graag? Laat het me weten in de comments hieronder!

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Kim

Hi! Ik ben Kim. Een 22-jarige makeup enthousiast. Mijn voorkeur gaat uit naar high-end beauty, voornamelijk uit Amerika. Hier op mijn online plekje probeer ik je tips en tricks te geven, doe ik reviews over de nieuwste producten en laat ik regelmatig mijn favorieten zien!

Deel deze post:

5 Reacties

 1. anna
  4 juni 2015 / 11:24

  Leuk om te zien! Ik haal mijn make-up er altijd af en ik douche altijd voor het slapengaan. Als ik echt heel moe ben doe ik het heel soms niet.

 2. Sabine
  3 juni 2015 / 14:23

  Ik haal altijd mijn make up eraf, ben kwa dat wel intensief altijd bezig..moe of niet, het moet en zal eraf. Ook omdat mn huid soms erg dwars is. Nu door stress enz is het even shit maar goed toe maar..
  Ga niet mee doen met de challenge, eerst ff de blog weer op de rit krijgen.

 3. 3 juni 2015 / 08:52

  Leuke video! Ik vergeet nooit m’n makeup er af te halen, ik vind het gewoon niet hygienisch om in bed te liggen met makeup! xo

 4. 3 juni 2015 / 08:02

  Om eerlijk te zijn vergeet ik het soms om mijn make-up eraf te halen -.- Een toner gebruik ik niet echt, maar het lijkt me zeker leuk om het eens zelf te maken :D Het lijkt me ook een stuk beter dan al die conserveringsmiddelen die in gekochte toners zitten ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *