First Impression || Decubal verzorging

Gezichtsverzorging is belangrijk maar lastig. Want wat past nou precies bij je huid? Vooral als je een droge huid hebt zoals ik, kan het lastig zijn. Vooral in de winter is het verschrikkelijk! Decubal is daar de oplossing voor. Althans, dat zeggen zij. Ze ontwikkelen speciaal producten voor de droge en gevoelige huid. Ik mocht er wat testen. Benieuwd naar mijn eerste indruk? Kijk dan zeker verder.

Gezichtsverzorging is altijd verschrikkelijk. En waarom? Nou omdat de perfecte combinatie van producten vinden bij jou huid, een lange en dure zoektocht kan zijn. Soms heb je het in een keer, de andere keer lukt het gewoon niet. Zo was mijn huid altijd super droog. Sinds 2 jaar gebruik ik de Clarisonic en is mijn huid een stuk beter geworden. Alleen neigt mijn huid nu  met de opkomende kou, weer naar droog en met veel velletjes. Daarom vroeg ik aan Kim of zij nog een fijne volle crème wist voor de winter. Maar daar was Decubal! Zij vroegen of wij wat producten voor de droge en gevoelige huid wilden testen. Kim vroeg of ik dat wilde doen. Maar natuurlijk, heel graag!

alle-producten

Ik mocht zelf aangeven wat ik graag zou willen testen en mijn voorkeur ging uit naar gezichtsverzorging. Maar naast gezichtsverzorging hebben ze nog veel meer. Ze hebben lijnen voor het gezicht, het lichaam en ‘wash’ met shampoo en douchegel. Van het PR bureau kreeg ik een dagcrème, een nachtcrème, een serum, een lippenbalsem en een bodylotion. Ik heb ze voor jullie getest en deel nu mijn eerste indruk.

Waarom is Decubal anders?

Allereerst wil ik wat dingen vertellen over de inhoud. Er zitten geen parabenen en parfum in de producten en dit is fijn als je een gevoelige huid hebt. Daarnaast bevatten de producten lipiden. Ik ben zelf totaal niet thuis in de ingrediënten dus speciaal voor jullie heb ik research gedaan! Lipiden zijn lichaamseigen vetten die er voor zorgen dat de huid minder water verliest. En als je huid water verliest, wordt hij droog. Sommige mensen hebben geen extra lipiden nodig maar mensen zoals ik dus wel!

Dagcrème SPF 15

dagcremepje

Dagcrème’s heb ik er al zo veel van versleten. Ik had een hele fijne maar die ging uit het assortiment dus daar begon de zoektocht weer opnieuw. De dagcrème die ik nu heb, deed toch niet genoeg met het koude en gure weer dus Decubal kwam precies op tijd! Het is een volle crème die erg fijn voelt op de huid. Hij bevat een SPF 15 en beschermt je huid tegen UVA en UVB. Altijd fijn vind ik dat. Hij geeft mijn huid een soepel gevoel en niet vies of plakkerig.

Op het eerste gezicht ben ik hier tevreden mee. De verpakking is handig, de prijs is gunstig en de geur is niet onaangenaam. Hij heeft wel een andere geur dan je misschien gewend bent van crèmes maar hij is niet overdreven.

Prijs: 50 mL voor €17,50

 

Nachtcrème

nachtcreme

Oh nachtcrème! Ja! Ik gebruik echt nooit nachtcrème. Waarom weet ik eigenlijk ook niet. OHJA, omdat ik al niet eens een goede dagcrème kan vinden. Daarom was ik erg blij dat ik een nachtcrème kon gaan testen. De nachtcrème zit in een tube en is lekker zacht. De dagcrème is wat voller en dikker waar deze wat dunner is. Hij smeert fijn uit en je hebt er maar weinig van nodig. Ik heb hem nu bijna een week gebruikt en ik heb dus iedere keer te veel..

Prijs: 50mL voor €9,99

 

Serum

serum

Ook serum is iets wat ik echt nooit gebruik. Waarom niet? Omdat ik één keer die van Estee Lauder heb geprobeerd. Die was ge-wel-dig maar ook ge-wel-dig duur. En daarnaast deed mijn oude dagcrème altijd al genoeg, dus waarom nog een product gebruiken? Daarom was het ook tof om het serum te ontvangen. De pompflacon is super handig maar let op, het serum is heel dun. Ik had een doorzichtige gel-achtige substantie verwacht maar het is echt waterig, het loopt zo van je hand af.

Maar als je het eenmaal op je gezicht hebt zitten, voelt het heel fijn en heel zacht. Het aanbrengen is dus even oppassen want voor je het weer, ligt het op de grond. Maar als je het hebt aangebracht, heb je ook wat!

Prijs: 30mL voor €19,99

cremetjs-2

 

Hier even een vergelijking van de gezichtsverzorging. Zoals je kan zien is de nachtcrème wat dunner dan de dagcrème. Het serum is al van mijn hand gedropen, zo dun is hij.

Lippenbalsem

lippenbalsemIk heb echt duizenden lippenbalsems maar tegelijkertijd ook niet een. Ze liggen overal en nergens. Tussen mijn lipstick, tussen andere make-up, in al mijn handtassen en zelfs onder mijn bed. Vaak gebruik ik gewoon babylips van Maybelline omdat ze makkelijk zijn en lekker ruiken vaak. Daarnaast voelen ze ook prettig. De lippenbalsem van Decubal zit in een tubetje en is dus vloeibaar. Oei.. Normaal houd ik daar helemaal niet zo van. Ik ben er ook nog niet helemaal achter of ik hem nou fijn vind. Het brengt fijn aan maar de geur/smaak is dus wat apart en ik krijg het toch some how altijd in mijn mond. Wel maakt hij, tot nu toe, mijn lippen zacht en hoef ik niet ieder half uur te smeren.

Prijs: 15mL voor €5,99

 

Bodylotion

body-lootion

 

body-lotion-bolletje

Bodylotion koop ik vaak al niet eens meer omdat het een stap in een routine is die ik consequent oversla. En mijn huid heeft het echt zo hard nodig, vooral ook in de winter. Daarom is het leuk om weer zo’n product te ontvangen want in mijn stash zitten dus eigenlijk geen bodylotions of bodybutters. De verpakking is allereerst erg handig en hygiënisch. Het product is zacht en wat dunner, maar niet zo dun dat het van je hand loopt. Het smeert makkelijk uit en geeft je huid een fijn gevoel.

Prijs: 200mL voor €8,99

 

Mijn eerste indruk van dit merk is positief! De prijs is niet extreem hoog en ze producten voelen fijn. De verpakkingen zijn handig in gebruik en zien er gewoon prima uit. Ik ben benieuwd hoe dit product mij op de langere tijd gaat bevallen.

Decubal is verkrijgbaar op Decubal.nl maar ook bij Holland & Barrett en DA drogist.

Was jij al bekend met het merk Decubal? En is jouw huid in de winter ook zo gevoelig?

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!

Volg:
Sharity

Hoi! Ik ben Sharity, 22 jaar en student aan de PABO. Naast mijn opleiding ben ik gek op make-up. Budget, high-end, gewoon uit Nederland of helemaal uit Amerika, I love it all! Van mij zul je vooral dingen lezen over onbekende, vooral Amerikaanse, merken.

Deel deze post:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *