Prikkelend schoonheidselixir

De Tuinen Cactus Olie is een 100% natuurlijke olie, waarvan wordt gezegd dat het één van de beste schoonheidsproducten is die moeder natuur heeft gemaakt. De olie bevat onder andere grote hoeveelheden essentiële vetzuren (linolzuur), vitamine E (tocoferol) en sterolen (betasitosterol). Vitamine E wordt gezien als een zeer krachtige biologische antioxidant. Samen met alle andere eigenschappen is de olie een weldaad voor de huid.
De Tuinen Cactus Olie is een koudgeperste olie uit de zaden van de cactusvijg die groeit aan de cactus ‘Opuntia Ficus Indica’. De cactus is te herkennen aan de eivormige rood of roze gekleurde vruchten die bovenop de cactus groeien. Oorspronkelijk komt de cactus uit Mexico, maar sinds de 16e eeuw, komt deze ook voor in droge gebieden van Marokko, Tunesië en inmiddels ook in andere gebieden
rondom de Middellandse zee. Het is een intensief proces om de olie uit de vruchten te winnen.

Voor 1 liter cactus olie is er 30 kilo aan zaden nodig en dat maakt de cactus olie tot een zeer kostbare olie. De zaden worden gescheiden van de pulp uit de vruchten, gewassen en in de zon te drogen gelegd. Vervolgens worden de pitten in koudoliepersen geperst.

De Tuinen Cactus Olie is een schoonheidsproduct met een overvloed aan goede eigenschappen voor o.a. huid, haar en nagels.
– Vermindert het aantal rimpels en de diepte van de rimpels in de huid.
– Vervaagt en voorkomt kringen en wallen onder de ogen.
– Stimuleert de elasticiteit en hydratatie van de huid.
– Heeft een helende en herstellende werking bij acne, littekens en (zwangerschaps) striae.
– De grote hoeveelheid vitamine E (tocoferol) helpt de huid te beschermen tegen oxidatie en vrije radicalen.
– Ook te gebruiken als haarverzorging, voor een mooie glans, hydratatie, flexibiliteit en versterking.
– Versterkt breekbare en beschadigde nagels.
De Tuinen Cactus Olie wordt snel door de huid opgenomen, voelt niet vet aan en een paar druppeltjes zijn genoeg voor het gezicht en de hals. Om de olie goed zijn werk kunnen laten doen is het aan te raden om de olie voor het slapen gaan aan te brengen. S’nachts is de huid namelijk actiever dan overdag. De 100% natuurlijke olie is geschikt voor ieder huidtype, vrij van parfum, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Naamloos
De Tuinen Cactus Olie is verkrijgbaar bij De Tuinen, 100 ml €25,99

  Love it? Laat het mij weten!