Hey loves! Zoals jullie weten heb ik een tijdje terug het MAC Cosmetics Burgundy x9 Palette kunnen bemachtigen. Er werd gevraagd of ik een review wilde doen over het palette, en dat doe ik uiteraard graag voor jullie. Vandaag vertel ik jullie over het pallete, maar voornamelijk of ik het de centjes waard vind. Lees vooral verder!

MAC Burgendy x9 Palette-1 MAC Burgendy x9 Palette-4

Eerste indruk

Toen ik de winkel binnenkwam werd ik meteen verliefd, ik besloot toen dus ook om én de Fix+ Kokos en Komkommer én dit palette mee te nemen. Wat mij wel opviel is dat de pans wat kleiner zijn als de normale pans of refills. Hoe dan ook, je krijgt alsnog een mooi aantal grams aan oogschaduw en je kunt er echt wel een tijdje mee doen. Daarnaast vind ik het formaat ook wel prettig. Ideaal om mee te reizen, je kunt er namelijk makkelijk een dag- en nachtlook mee maken.

Divers palette

Zoals ik al zei, kun je er veel looks mee maken voor verschillende gelegenheden. Het palette bevat maar liefst vijf verschillende finishes die je ook allemaal kunt combineren met elkaar. Uiteraard is de pigmentatie erg fijn en blenden ze als een droom. Daar is niets op aan te merken.

MAC Burgendy x9 Palette-7 MAC Burgendy x9 Palette-10

De kleuren

Mijn palette bevat allemaal mooie, warme Burgundy kleuren. Ze zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd, zoals je wel van MAC verwachten mag. Je kunt ze natuurlijk zowel droog als nat gebruiken, voor een extra boost. Ik heb zelf de Burgundyy x9 palette gekozen, omdat ik warme tinten meestal mooier vind bij mijn huid. Daarnaast halen de burgendy/rode tinten heel erg mijn ogen op! Mocht je willen weten hoe de oogschaduw aanbrengen en hoe ze me staan? Ik heb al twee video’s online met dit palette: Burgundy Smokey Eye en Sultry Halo Eye.

  • Honey Lust: bronze perzik kleur – lustre finish
  • Poppyseedmedium paarsnude/taupe kleur – satin finish
  • Quarry: zachte paarsbruin/taupe kleur – matte finish
  • Antiqued: warme bronze kleur – veluxe pearl finish 
  • Embark: intense roodbruine kleur – matte finish
  • #NOIR: diep zwartbruin met gouden parelmoer – velvet finish
  • HAUX: zacht rozig bruin – satin finish
  • Star Violet: wijnrood met rode glans – veluxe pearl finish
  • Sketch: burgundy bruine kleur – lustre finish

MAC Burgendy x9 Palette-6 Verkijgbaarheid

Het Burgundy x9 palette kost €39,- en is te koop bij de MAC Cosmetics counters, en online. Er zijn overigens meer kleuren verkrijgbaar en ook nog eens een groter palette.

Dat lijkt misschien prijzig omdat de pans kleiner zijn, maar je betaalt nu €4,33 per pan (of €0,054 per gram aan oogschaduw). Normaal gesproken betaal je €13,50 voor een oogschaduw refill (€0,09 per gram) en dan moet je nog een palette aanschaffen. *nerd-mode uit* Ik vind het dus zeker de prijs waard! Mocht jij nog geen MAC Cosmetics product hebben, óf nog niet genoeg hebben. Doe dan mee met mijn MAC Cosmetics lipstick naar keuze winactie.

Q: Zou jij het pallete aanschaffen? Zou jij deze kleur nemen of een van de andere?

  Love it? Laat het mij weten!