Food saturday | Recept: Bananenijs met aardbei & chocolade smaak

Bananenijs, je hebt het vast wel ergens voorbij zien komen. Maar er zijn zo veel meer mogelijkheden dan het standaard bananenijs. Zo maakte ik er vandaag twee varianten op. Een banaan aardbeien smaak en de andere met pindakaas chocoladesmaak. Je hebt maar heel weinig ingrediënten nodig, want in principe heb je de banaan als basis ingrediënt en voeg je daar nog smaakmakers aan toe. Ook is dit ijs lekker snel klaar. Je moet alleen de banaan de avond van te voren even in plakjes snijden en in de vriezer leggen en dan is het de dag zelf een kwestie van een paar minuten voordat je ijs op tafel staat. Wel heb je een krachtige keukenmachine of blender nodig met ijscrusch functie.

Ingrediënten Bananenijs met aardbeien smaak

 • 1 banaan
 • 10 aarbeien

Bereidingswijze

Snijd de banaan in plakjes en de aardbei in grove stukken. Doe dit in een diepvries zakje en laat het een nacht in de diepvries liggen. Pak het zakje uit de diepvries wanneer jij zin hebt in je ijs en doe het in de keukenmachine. Mix het een minuut of 3 totdat er een mooi en romig ijs ontstaat. Het kan dat je tussendoor een keer de randen schoon moet schrapen. Serveer je ijs direct of zet het nog heel even in de vriezer om iets harder te laten worden.

Bananenijs-5

Ingrediënten Bananenijs met chocolade pindakaas smaak

 • 2 bananen
 • 2 dadels
 • 2 theelepels pindakaas
 • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze

Doe de dadels eerst in de keukenmachine en mix totdat het kleine stukjes zijn. Doe daarna de banaan, de pindakaas en het cacaopoeder erbij. Mix ook dit weer ongeveer voor 3 minuten totdat er een romig ijs ontstaat. Serveer het direct of laat het iets uitharden in de diepvries.

Bananenijs-4

 

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Jade
Deel deze post:

5 Reacties

 1. Charlotte
  13 juni 2016 / 12:58

  Oww, de chocolade versie roept mijn naam ;-)

 2. 11 juni 2016 / 12:45

  Ik was al opzoek naar een suiker vrij idee voor ijsjes, en dit ziet er zo lekker uit! :hearteyes:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *