FAVORIET: avond skincare routine

Ik heb jullie een tijdje geleden een skincare routine beloofd en hier is ze dan! Nu heb ik er eentje voor ‘s morgens en s’ avonds en op zondag heb zelfs een uitgebreide skincare routine. Vandaag laat ik jullie mijn avond skincare routine zien. Ook benieuwd? Lees dan snel verder!

Ik verander elk seizoen van avond skincare routine aangezien mijn huid dan ook anders reageert op bepaalde producten. In de winter heeft mijn huid bijvoorbeeld meer voedende producten nodig dan in de zomer. In de zomer heeft ze dan weer meer kalmerende producten nodig zoals een tonic. Ik laat je zien wat het beste voor mij werkt en waar ik enorm tevreden over ben in mijn skincare routine. Let’s get started!

Het belangrijkste voor het slapen gaan is je huid reinigen, je kan kan het niet genoeg horen haha! Ik start daarom dus met micellair water van Garnier, deze is speciaal voor een vette huid en gebruik ik vooral voor mijn oog makeup. Het is een zachte reiniger zonder parfum en zonder parabenen. Dit doe ik op een wattendoekje en laat het een paar seconde op mijn ogen “rusten” zo komt al de makeup los zonder al te hard te wrijven.

De rest van mijn makeup verwijder ik met de Mixa Sensitive skin expert reinigingsdoekjes met micellair melk. Mijn huid reageert enorm snel op producten waardoor deze doekjes perfect zijn voor mijn broze wangetjes. Ze zijn dus ideaal voor een gevoelige en reactieve huid.

Nope we’re not done! Dit vind ik persoonlijk de belangrijkste stap tot een compleet zuivere huid. Opnieuw een reiniger van Mixa Sensitive skin expert. Een reinigingsgel met verzorging speciaal voor de gevoelige huid en roodheid. Mijn roodheid gaat hier niet helemaal mee weg na langdurig gebruik maak ik voel en zie wel het verschil. Ze is veel kalmer en dat is de main oorzaak van roodheid. En een kleine tip: reinig je huid met lauw tot warm water omdat je poriën dan volledig gaan open staan en zo al het “vuil” mee komt. Dit doe ik samen met dit siliconen dingetje (hoe noemt dit eigenlijk?) zachte cirkel bewegingen en met ruim water afspoelen.

Nu is mijn huid wel clean AF! Tijd voor een kalmerende tonic. De botanische tonic met Aloë Vera extract van Garnier is momenteel mijn favoriet. Again zonder parabene, parfum, siliconen en synthetische kleurstoffen. Hier doe ik een beetje op een wattendoekje en dep ik zachtjes over mijn volledig gezicht tot alles zo goed als opgedroogd is. Hier na voelt mijn huid net alsof ik van een spa kom, zalig!

Last but not least! Nacht crème. Momenteel gebruik ik Miracle sleeping cream van Garnier in mijn avond skincare routine. Door al de drukke dagen merk ik enorm aan mijn huid dat ik een de-tiring cream zeker en vast kan gebruiken. De textuur is eigenlijk meer een gel, zo aangenaam op je huid. En dat weer zonder parfum en parabenen, jeej!

Ik heb al de linkjes bij de merknamen geplaatst zo kom je meteen bij het juiste product uit.

Wat vond jullie mijn avond skincare routine?

Ik hoop dat ik jullie verlost heb van jullie vragen. Zo niet, JUST ASK! Tot volgende week.

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Rebecca

Hi there! Ik ben Rebecca, body & skincare enthousiast. Als gastblogger ga ik elke vrijdag tips, tricks en DIY artikels posten over lichaam- en huidverzorging.

Deel deze post:

2 Reacties

  1. 14 augustus 2017 / 10:50

    Leuk om te zien dat je veelal hetzelfde merk koopt en dat dit ook nog goed verkrijgbaar is. Ik gebruik zelf ook al een jaar het micellair water van Garnier, echt perfect vind ik het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *