SWATCH: Art Deco & Rimmel nagellak

Nagellak is, voordat make-up mijn ding werd, echt mijn tic geweest. Al mijn geld ging op aan lakjes van Essence en Catrice. Als ik meer geld had, kocht ik KOH en Opi. Uiteindelijk is mijn liefde voor nagellak wat afgezwakt maar toch kan ik nog heel enthousiast worden van een mooie manicure. In dit artikel swatches van verschillende zomerse nagellakjes van Art Deco en Rimmel.

Zoals ik al eerder zei, gebruik ik niet zo veel nagellak meer. Ik heb een hele tijd acrylnagels gehad (loved them so much) en nu zonder acrylnagels, zijn mijn eigen nagels gewoon weer kort en waardeloos. Vandaar dat de swatches die gaan volgen, niet zo mooi als die van Tatiana waren, maar gewoon op een ordinair nagelwiel zijn gedaan. Die dingen zijn een uitkomst om je te helpen kiezen uit je massive stash

In deze post ga ik je meenemen door swatches van wat nieuwe lakjes van Rimmel en Art Deco. Beide komen ze uit nieuwe collecties en de kleuren hebben veel van elkaar weg. Van beide merken gebruikte ik eigenlijk nooit zo veel nagellak dus ik ben heel erg benieuwd naar hoe de kleuren eruit zien en hoe ze aan gaan brengen.

Rimmel

Rimmel is ons allen bekend, het is een merk waar je in Nederland eigenlijk niet meer omheen kan. Het merk blijft telkens nieuwe producten toevoegen. Eerlijk heb ik niet zo veel met het merk Rimmel, geen idee waarom eigenlijk. De lakjes van Rimmel komen uit de lijn met Rita Ora. Van deze samenwerking heb ik de kleuren “Partner in Lime”, “My Grey” en “Ora-ngy Vibe” (die woordgrap verdiend trouwens even een dikke like).

Dit is het kwastje bij de lakjes van Rimmel. Hij is breed en wat dikker. Ik vind hem erg fijn om nagellak mee aan te brengen. Het brengt de lak op een egale manier aan op je nagels. Wat ik een nadeel vind aan deze brede kwastjes is dat ik het zelf lastig vind om te gebruiken op korte en kleine nagels.

De nagellak van Rimmel is verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister en Etos voor maar €3,99 per stuk. Voor dit geld krijg je 8mL nagellak. Iets minder dan bij Art Deco.

Art Deco

Art Deco is dan weer een stuk minder bekend in Nederland. Art Deco is veel populairder in het naastgelegen Duitsland. Ook hier heb ik niet zo veel artikelen van. Wel heb ik een erg toffe highlighter uit een oude samenwerking. De lakjes van Art Deco zijn drie mooie pastelkleuren met gewoon simpel de nummers “953”, “978”, en “768”. Ja ja, hier zullen ze vast lang over nagedacht hebben.

Het kwastje van Art Deco is iets minder breed. Ik vind dit, voor mijn nagels denk ik, prettiger werken. Ook deze nagellak brengt prettig aan en verdeelt zich gelijk over de nagels.

Waar je bij deze nagellak op moet letten, is dat je de dop eraf trekt, voor je bij de nagellak kan komen. Ik bleef maar draaien aan de dop maar er gebeurde niks. Als je de vierkante dop eraf trekt, verschijnt er een ronde dop die je er vervolgens wel af kan draaien.

De nagellak van Art Deco is verkrijgbaar bij Douglas.nl voor €8,95 per 10mL

Swatches

Vlnr. Eerste nagel is leeg. Rimmel Partner in Lime, Rimmel My Grey, Rimmel Ora-ngy Vibe, lege nagel, Art Deco 786, Art Deco 953, Art Deco 978.

De swatches die ik heb gemaakt, zijn gemaakt op een nagelwiel. Zo kun je de kleuren ook een beetje naast elkaar zien. Ik heb niet heel eerlijk gespeeld en net zulke dunne laagjes aangebracht zoals op je nagels. Wel merkte ik dat de enige kleur die wat meer doorzichtig was, de 978 van Art Deco maar ook Partner in Lime van Rimmel moet je wat meer opbouwen. Maar dat is ook logisch met lichtere kleuren.

Ik ben wel fan van deze kleurtjes! Ik krijg spontaan zin om mijn nagels weer te lakken voor de zomer. Ik heb nog geen favoriet, ik vind ze allemaal leuk.

Dragen jullie vaak nagellak?

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Sharity

Hoi! Ik ben Sharity, 22 jaar en student aan de PABO. Naast mijn opleiding ben ik gek op make-up. Budget, high-end, gewoon uit Nederland of helemaal uit Amerika, I love it all! Van mij zul je vooral dingen lezen over onbekende, vooral Amerikaanse, merken.

Deel deze post:

4 Reacties

 1. chucky1012
  7 juni 2017 / 19:23

  Zulke prachtige pastelteinten ;-)

 2. 7 juni 2017 / 16:30

  Ik draag nu niet veel nagellak, maar ik vind de kleuren mooi

 3. 7 juni 2017 / 13:56

  Mooi, vooral Art Deco 786 & Art Deco 953 zien er prachtig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *