Piercing 101: Alles over mijn piercings

Piercings zijn de laatste tijd helemaal hip. Het is allang niet meer raar of “ordinair”. Steeds meer meiden en jongens zie je er mee. Tot begin van het jaar was ik er als de dood voor. Inmiddels heb ik er al 4 en ben ik nog lang niet klaar. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan verder!

Al sinds mijn 16e wilde ik een neuspiercing. Mijn ouders vonden dit prima. Maar ja, die wisten dat ik als de dood was voor naalden dus die konden blijven roepen dat het mocht. Aangezien een piercing nooit anders dan met een naald wordt gezet, zou Sharity toch geen piercing nemen. Tot ik in februari dit jaar (6 jaar later mensen, 6 jaar) eindelijk de stap nam om mijn neuspiercing te laten zetten. Inmiddels zit die er dus al weer een tijdje in en is mijn nieuwste piercing net een paar dagen geleden gezet. Ik neem jullie mee langs al mijn piercings, ervaringen, tips en adviezen.

Neuspiercing

Februari 2017 gezet bij Stripes te Arnhem voor €25 (actie)

Mijn eerste is een neuspiercing, eentje die ik al superlang wilde. Ik vond het altijd heel stoer en super mooi maar het idee van een naald door mijn neus, stond mij tegen. Uiteindelijk ben ik toch gegaan naar een shop hier in Arnhem. Ik werd geholpen door een hele toffe meid die mij geruststelde en alles doornam. Deze piercing is niet met een naald gezet maar geklikt. Nee, dit is inderdaad niet echt de bedoeling maar hij is goed genezen, niks aan de hand.

Voor een piercing gezet wordt moet je altijd papieren tekenen en een kopie van je ID achterlaten. Als je eenmaal zit, wordt alles goed schoongemaakt en een of meerdere stipjes gezet als voorstel. Eenmaal gekozen, wordt de piercing dan gezet.

Deed het pijn? Nee, het viel echt super mee! Je voelt heel even kort een prikje maar dat is het. En ik ben echt een jankerd. Wel ben ik een soort van flauwgevallen door de spanning. Helemaal happy was ik te snel op gestaan en wilde ik weggaan tot alles begon te draaien. Ik kon op tijd gaan zitten maar ben wel eventjes van de wereld geweest. Heel eng, maar dit kwam volgens de shop puur vanwege de spanning en adrenaline.

Oppassen! Als je een bril hebt want het is gevoelig als je montuur op de piercing komt als hij nieuw is. Ook oppassen met handdoeken want daar wil je piercing nog wel eens achter blijven hangen.

Helix piercing

Juni 2017 gezet bij L’Extremiste te Arnhem voor €45


Helix zit boven in de rand van het oor. Sorry voor de rode vlekken op mijn gezicht, aangevallen door een mug.

 

Ik vond een helix altijd wel tof maar ik had er niet zo’n in omdat ik wist dat deze toch echt met een naald gezet zou worden. Ook had ik met mijn neus regelmatig last van vochtbultjes en irritaties en daar had ik bij mijn oor geen zin in. Toch ben ik in een gekke bui ergens in juni een shop in Arnhem binnen gestapt. Zij hadden ook mijn neuspiercing gewisseld en het zag er daar allemaal goed uit.

Ik had aangegeven dat ik het eng vond en dat ik de vorige keer dus niet goed was geworden. Ook hier werd ik weer gerustgesteld. We bekeken wat ik wilde, waar hij precies moest en of ik later nog een ringetje wilde. Dit is belangrijk omdat hij dan verder naar buiten geplaatst moet worden want dingetjes zijn niet zo groot natuurlijk.

Deed het pijn? Ik voelde toen de naald er door ging maar pijnlijk was dit niet. Ook het daarna inzetten van het sieraad voelde ik even maar dit gaat zo snel dat je het eigenlijk niet eens in de gaten hebt. Ik mocht ook na het zetten blijven zitten. Ik kreeg een snoepje en de airco werd aangezet zodat ik even weer bij kon komen. Dit was heel fijn en scheelde enorm.

Een helix piercing is wel echt een rot ding. Serieus, je kan er de eerste tijd niet op slapen. Je haar blijft er continu achter hangen, met borstelen en wassen moet je ook super voorzichtig zijn want je doet jezelf snel pijn.

Oppassen! Met het doen van je haren (wassen, borstelen). Ook oppassen met het op en af doen van je bril.

Conch piercing

September 2017 gezet bij L’Extremiste te Arnhem voor €55

De conch piercing zit midden in mijn oorschelp

Ik wilde weer een piercing in mijn oor: een tragus of een forward helix. Allebei wilde ik ze maar ik wist niet goed welke eerst en dan in welk oor. Tot ik bij Paula (faces by Coco) de conch piercing zag. HOLY SHIT, die is mooi! Al snel was ik er achter dat het kraakbeen op deze plek in je oor echt wel dik is dus dat was wel eng. Misschien toch maar een van die andere doen? Eenmaal in de shop had ik toch de ballen om voor een conch te gaan.

Deed het pijn? Nee! Totaal niet. Ik was verbaasd en voelde niet eens dat het sieraad er in ging. Wauw. Zo wil ik wel meer piercings.

Deze piercing is echt ideaal. Je kan er gelijk op slapen en ik heb er bijna geen last van. En het is gewoon een super badass sieraad! Ook kan ik gewoon oordopjes dragen, wat ik niet had verwacht.

Oppassen! Als je een bril hebt, kan het zijn dat deze aan de achterkant je piercing raakt. Als je er last van hebt, kun je het beste naar de opticien je bril een beetje laten bijstellen. (Daarom draag ik al een tijdje een andere bril dan normaal.)

 

Tragus piercing

September 2017 gezet bij L’Extremiste te Arnhem voor €50


Een tragus piercing zit in het ‘lelletje’ tussen je oor en je hoofd. Ook hier weer, aangevallen door een mug.

Omdat mijn conch echt niks voorstelde, ging ik een paar dagen geleden terug voor niet een maar twee nieuwe piercings. Ik wilde graag een tragus en een rook. Alleen omdat deze dicht bij elkaar zitten, werd vanwege ontstekingen afgeraden ze beide tegelijk te zetten. Ik koos uiteindelijk voor de tragus en binnen 10 minuten stond ik weer buiten.

Deed het pijn? Deze was denk ik de pijnlijkste. Echt pijn kun je het niet noemen, het voelde eerder onprettig. Waarschijnlijk omdat hij toch wel door een flink stuk kraakbeen moet. Het sieraad zetten voelde ik ook, eerder irritant dan pijnlijk.

Helaas pindakaas kan ik nu dus niet op mijn rechterzij slapen omdat er dan net te veel druk op mijn oor staat. Ook kan ik mijn oordopjes niet helemaal in, het past net niet vanwege het staafje. Wel is mijn piercing vrij ver naar achter gezet dus heb ik er minder last van. Wel had ik na het zetten een beetje zeurend gevoel in mijn kaak maar dat trok snel weg.

Oppassen! Met wassen en borstelen van je haar. Ook kun je waarschijnlijk geen oordopjes in.

 

Dit waren al mijn piercings! Ik hoop binnenkort sieraden te kunnen wisselen zodat ik het echt wat meer eigen kan maken. Ook wil ik zeker nog wel meer maar ik weet niet hoeveel. Ik kan je in ieder geval zeggen dat het best verslavend werkt. Als je meer vragen hebt of iets wil weten, laat het achter in de comments!

Wat vinden jullie van piercings?

 

 

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Sharity

Hoi! Ik ben Sharity, 22 jaar en student aan de PABO. Naast mijn opleiding ben ik gek op make-up. Budget, high-end, gewoon uit Nederland of helemaal uit Amerika, I love it all! Van mij zul je vooral dingen lezen over onbekende, vooral Amerikaanse, merken.

Deel deze post:

2 Reacties

 1. 11 september 2017 / 12:58

  Mooie piercings heb je. Ik heb zelf een helix, tragus, rook en een navelpiercing. Ik heb geen enkele piercing gevoeld, buiten mijn rookpiercing. Wel wil ik even reageren op het feit dat je zegt dat je met een tragus piercing geen oortjes meer kan dragen. Ik heb mijn traguspiercing al een hele tijd en ik heb altijd oortjes gedragen, alleen de eerste week na het piercen was dit lastig. Ik heb mijn origineel en dus lang sieraad zelfs anderhalf jaar gedragen omdat ik er helemaal geen problemen mee had! :)

  • Sharity
   12 september 2017 / 19:00

   Ik dacht inderdaad dat het niet kon, maar toen ik ging sporten bleek dat ze zo goed als pasten. Alleen dat laatste ‘stukje’ niet. Hoe is jouw ervaring met een rook want dat wordt mijn volgende :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *