Alles over eyeshadow pans

Pans, pans, pans. Het zou zo een nieuw nummer uit de top 40 kunnen zijn. Maar we hebben het over iets heel anders, namelijk eyeshadow pans. Ze winnen aan populariteit. Maar wat zijn het eigenlijk? Wat moet je er mee? En is het duur? Handig? Een goede vervanging van andere oogschaduw opties? Lees verder om meer te weten te komen over eyeshadow pans!

Eyeshadow pans zijn ronde tinnetjes met oogschaduw. In plaats van dat hij in een leuke verpakking zit of in een palette, krijg je met een pan slechts een zilver tinnetje met daarin de oogschaduw gedrukt. Het ziet er niet uit, maar toch is het een populair product. In dit artikel neem ik je mee door de verschillende pans die er bestaan, hoe je ze opbergt en tot slot nog wat merken die deze pans verkopen!

Pans, pans, pans


Mijn eerste kennismaking met het concept van de pans was Inglot. Inglot verkoopt producten zonder een verpakking, gewoon los in een tinnetje. Deze pans kon je in een palette stoppen door middel van een magneet. Inglot verkocht altijd palettes met daarin plaats voor verschillende hoeveelheden van hun vierkante pans. Je kon zelf kiezen welke kleuren je er in wilde en hoe groot je je palette wilde. Inmiddels zijn ze al uitgebreid naar rechthoekige en ronde pans en ook palettes zonder vaste indeling.

Pans zijn vaak rond en bevatten meestal oogschaduw, maar je hebt ook blush pans, bronzer pans maar ook pans met lipsticks. De pans zijn van metaal gemaakt en gaan in een magnetisch doosje. Zo heb je dus zelf de vrijheid tot het samenstellen van een palette. Je zit niet vast aan de kleuren die in een standaard palette zitten, want je kiest ze lekker zelf!

Opbergen

Pans kun je op verschillende manieren opbergen. Er zijn bedrijven waar je zelf je palette kunt samenstellen en zij maken de door jouw gekozen pans, vast in een palette. Veel indie brands doen dit. Het is een methode die veel tijd kost omdat de verkoper zelf het palette nog in elkaar moet zetten in plaats van alleen de gekozen pans op te sturen.

Als je gaat voor echt ‘losse losse’ pans, kun je deze op twee manieren opbergen. Je kunt gaan voor een palette waar een grote magneet in zit. Je kan je pan dan plakken waar je wil. Voordelen van deze paletten is, is dat je zelf kan bepalen waar je je pans plakt. Ook kun je alle vormen pans door elkaar heen doen. Vierkant, rond, iets groter of kleiner, alles kan er in. Een nadeel is, is dat je niet precies weet hoeveel pans erin kunnen. Ook kun je gaan voor paletten waar al gaatjes in zitten. Dit principe is hetzelfde, alleen de rondjes zijn al voor je bepaald. Een voordeel hiervan is, is dat je precies weet wat je er in kwijt kan. Nadeel is, is dat je vast zit aan de vorm en formaat van je ‘gaatjes’.

De opbergpaletten zijn onder andere te koop van Boozyshop en Z-Palette. Veel merken die pans verkopen, verkopen ook lege palettes!

Prijzen en merken


Er zijn heel veel merken die losse pans verkopen, ze worden steeds populairder. De prijzen variëren enorm en ook het aanbod is heel verschillend. Ik geef jullie een vogelvlucht door verschillende merken met hun prijzen en beschikbaarheid. Over sommige producten is een review of artikel geschreven. Deze vind je door op de merknaam te klikken!

Anastasia Beverly Hills – £10 per stuk – www.anastasiabeverlyhills.co.uk

Colourpop Cosmetics – $5 per stuk – www.colourpop.com

Morphe Brushes – Tussen de $2,29 en $5,99 per stuk – www.morphebrushes.com

Make-up Geek – Tussen de $6 en $10 per stuk – www.makeupgeek.com

 

Essence – €1,59 – Verkrijgbaar bij Kruidvat

Nabla – Tussen de €6,50 en €9,90 per stuk – www.boozyshop.com

Freedom Pro Artist – €2,49 per stuk – www.boozyshop.com

Inglot – Tussen de €8,- en €19,- per stuk – www.inglot.nl

Coloured Raine – €10,90 per stuk – www.beautybay.com

Sugarpill – Tussen de €10,30 en €13,30 per stuk – www.beautybay.com

 

Ik hoop dat jullie wat meer zicht hebben op het hele ‘pan’ verhaal. Pans zijn voor mij een leuke, nieuwe verslaving. Ik kan echt helemaal verliefd worden op foto’s van palettes die perfect op kleur gerangschikt zijn. Ook vind ik het tof om te zien dat er zo extreem veel verschillende oogschaduws bestaan.

Werken jullie veel met pans of meer met vaste paletten?

 

1 iemand vindt deze post ook leuk
Volg:
Sharity

Hoi! Ik ben Sharity, 22 jaar en student aan de PABO. Naast mijn opleiding ben ik gek op make-up. Budget, high-end, gewoon uit Nederland of helemaal uit Amerika, I love it all! Van mij zul je vooral dingen lezen over onbekende, vooral Amerikaanse, merken.

2 Reacties

  1. 5 april 2017 / 14:20

    Ik heb zelf veel vaste paletten , maar dit is wel heel erg handig, omdat je dan echt alleen de kleuren kan samenstellen die je wilt hebben. Vaak zit er in zo een samengestelde paletten toch wel 1 ,2 of 3 kleuren die je niet helemaal super vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *