8 Onmisbare Plug-ins voor WordPress

 

Plug-ins, plug-ins en nog eens plug-ins! Op WordPress.org heb je meer dan genoeg keuze eraan, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zeker wanneer je net overstapt naar WordPress.org kan het echt een dagtaak zijn om allerlei plug-ins bij elkaar te schrapen. Gelukkig heb ik vandaag een lijstje voor jullie met maar liefst acht Plug-ins voor WordPress die onmisbaar zijn voor elke blogger!

 

Top 8 Plug-ins voor WordPress

Broken Link Checker

Als beauty blogger plaats ik veel linkjes naar websites, bijvoorbeeld naar producten. Maar soms worden de producten weggehaald of wijzigt de link. Hierdoor word een link dus gebroken, dat is niet alleen vervelend voor mijn bezoekers, maar vooral ook slecht voor mijn SEO. De Broken Link Checker bekijkt dus dagelijks je links, en wanneer er een broken link gevonden is krijg je een mailtje. Vervolgens kan je de link aanpassen naar wat anders, of simpelweg ontkoppelen.

 

Clef

Wachtwoorden zijn verleden tijd met Clef. Met deze app / plug-in log je in via je mobiel. Super handig en ook net wat extra beveiliging! Je kunt overigens instellen of je voor altijd ingelogd blijft, of alleen voor een korte periode. Ook kun je door deze app gemakkelijk op andere computers inloggen en nog belangrijker, overal uitloggen. Love it!

 

Comment Reply Notification

Krijg jij op jouw blog wel eens vragen en beantwoord jij deze, maar krijg je nooit wat terug? Dat komt waarschijnlijk doordat jouw bezoeker geen melding krijgt wanneer je reageert. Met deze plug-in krijg de bezoeker een mailtje wanneer jij reageert, super handig!

 

Jetpack door WordPress.com

Jetpack is mega handig, je kan er REUZE veel dingen mee doen. Hier even een kleine opsomming: mobiel thema, automatisch op social media delen, gerelateerde blogposts, beveiligen, monitoren, statistieken en nog véél meer.

 

Public Post Preview

Ideaal voor advertorials of als je je blogpost wil laten checken (op spelling?). Met deze plug-in kan je een link sturen waarmee mensen jouw concept kunnen zien voordat de post online komt. Wat mij betreft echt een uitkomst.

 

Revive Old Post (Former Tweet Old Post)

Mogen jouw ‘oude’ blogposts ook nog wel wat aandacht krijgen? Met deze plugin tweet (en ook via Facebook als je wilt) je automatisch oudere blogposts. Zelf heb ik deze ingesteld staan op blogpost van afgelopen maand. Wil je weten hoe die tweet eruit ziet? Kijk dan op mijn Twitter en zoek naar tweets met #archief.

 

WPSmush

Ik schiet mijn foto’s op hoge resolutie, maar het handmatig verkleinen van foto’s is nogal wat werk (vele MB’s vertragen je website). Deze plug-in verkleint je foto’s automatisch zonder de kwalitiet aan te tasten. Lekker makkelijk én een snelle website :)

 

Yoast SEO

SEO is key. Bij mij komt merendeel van de bezoekers binnen via zoekmachines. Met deze plug-in kun je per blogpost kijken hoe het met de SEO ervoor staat. Daarnaast kun je ook meteen zien hoe je je SEO kunt verbeteren. En als je écht goed bezig wilt zijn, pak dan ook eventjes je oude blogposts aan #strever.

 

En dat waren weer mijn Onmisbare Plug-ins voor WordPress! Mocht er nog eentje missen in het lijstje, laat het dan vooral weten in de comments hieronder. Vergeet ook niet deze blogpost te delen met je blogvriendinnetjes :)

Q: Welke plug-ins zijn jouw favoriet?

 

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Kim

Hi! Ik ben Kim. Een 22-jarige makeup enthousiast. Mijn voorkeur gaat uit naar high-end beauty, voornamelijk uit Amerika. Hier op mijn online plekje probeer ik je tips en tricks te geven, doe ik reviews over de nieuwste producten en laat ik regelmatig mijn favorieten zien!

Deel deze post:

10 Reacties

 1. 2 februari 2016 / 17:04

  Heyy Kim, wanneer je een plug-in hebt gedownload op wordpress.org, gebruik je hem dan automatisch?….

 2. Kelly
  22 november 2015 / 16:52

  Wat een fijn artikel! De Broken Link Checker ken ik nog niet, dus die ga ik meteen downloaden. Thanks voor de tip!

 3. 22 november 2015 / 13:07

  sommige had ik al en andere vind ik erg handig. Ik heb ze gelijk geïnstalleerd. Thnx!

 4. 22 november 2015 / 10:24

  Leuk, ik ken ook al deze plugins. Afgelopen maandag heb ik toevallig ook nog wat fijne plugins gedeeld. Yoast SEO heb ik nu gedeactiveerd, die zorgde ervoor dat ik geen links kon plaatsen en geen artikelen meer kon plaatsen sinds de update afgelopen week! Hopelijk komt er snel een nieuwe update, want ik kan amper zonder Yoast haha!

 5. 22 november 2015 / 10:01

  Wat een super fijn artikel, dankjewel! Als ik tijd heb ga ik ze eens goed bekijken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *