PERSONAL: Hoe ik 20kg afviel binnen 2 jaar

Bijna iedereen die ik ken is met zijn of haar gewicht bezig. Zelf wilde ik ook altijd afvallen en slanker worden. Vandaag lezen jullie over hoe ik in 1,5 jaar bijna 20kg afviel.

Laat ik bij het begin beginnen. Vroeger toen ik echt jong was, was ik altijd super dun. Tot in de puberteit -wat een bitch- ik niet alleen in de lengte maar ook in de breedte begon te groeien. Ik was nooit zo’n fan van sporten dus deed het liever niet dan wel. Ik heb nooit zo op mijn gewicht gelet want het was de puberteit, ik was jong en kon ook niet heel veel invloed uitoefenen op wat er thuis gegeten werd.

Toen ik ouder werd, zat ik niet zo lekker in mijn vel. Ik droeg maat L/XL of 40/42. Niks mis mee, maar toch voelde ik mij er niet prettig bij. Ik vertelde mijzelf vaak “er zijn heel veel meiden mooier dan ik, maar ook heel veel meiden minder mooi.” Zo probeerde ik mijzelf een beetje op te beuren. En zo zie ik het ook nog steeds. Ik ging wel vaker “pogingen” doen. Dan stopte ik ineens met frisdrank, tussendoortjes en dat soort dingen. Ik verving frisdrank door water, chips door komkommer maar dit hield ik nooit langer dan een week vol. Afvallen lukte soms maar met een kilo maar die was er snel weer bij.

Zomer 2016

Juli 2017

Augustus 2016

In het voorjaar van 2016 stond ik op de weegschaal en schrok ik. Mijn gewicht ging richting de 90kg. Ik heb staan huilen op de weegschaal omdat ik dit niet wilde. Ik wilde er niet zo uitzien. Weer ging ik ‘crashen’ zonder succes. Voor de zomer van 2017 deed ik dit weer, en het ging best goed. Ik kon op mijn werk uitgebreid de tijd nemen voor mijn lunch dus ik at regelmatig dingen zoals meloen en salades. Ook kon ik de hele dag door water drinken. Ik viel dan ook zo’n 4kg af in 4 weken tijd en dit vond ik mooi voor dat moment. Afvallen was mooi meegenomen, maar geen prioriteit.

Voorjaar/Zomer 2017

Deze tijdssprong is groot, ik weet het. Maar voor mij was dit ook een verrassing. Met afvallen was ik niet zo zeer meer bezig geweest. Toen de warme dagen begonnen te komen, konden de korte broekjes weer uit de kast. Ik wist nog goed dat ik een zwarte short aantrok. Het jaar daarvoor moest ik echt mijn buik inhouden om hem dicht te krijgen. Nu zakte hij haast van mijn kont af. Ik probeerde al mijn broekjes en allemaal waren ze te groot geworden. Maar hoe? Eerlijk, ik weet het niet. Ik ben wel op mijn eten gaan letten maar heb niet supergezond gegeten. Waarschijnlijk is het gekomen door stress en minderen in snoepen. Dit jaar durfde ik op vakantie ook voor het eerst weer echt in bikini! Eerder droeg ik altijd nog een short over mijn bikinibroekje maar ik voelde me al zo goed, dat ik gewoon in mijn bikinibroekje over het strand durfde.

Juli 2016 – November 2017

 

Oke.. we gaan er voor!

Toen ik merkte dat ik zo veel was afgevallen -in september 2017 zat ik op 15kg- besloot ik om te gaan sporten. Gewoon om het gewichtsverlies ook wat meer kracht bij te zetten. In augustus sloot ik een abonnement af bij de sportschool en ik begon met 2x per week fitness. Het viel zo tegen in het begin maar het was ook zo lekker! Het voelt echt als een overwinning. Iedere week werd ik sterker en op dit moment sta ik ook nog steeds 2x per week in de sportschool.

Kerst 2017

Motivatie is key

Wat ik vooral gemerkt heb in dit hele proces is dat motivatie echt belangrijk is. Ik blijf gemotiveerd om te sporten en doordat ik sport, blijf ik ook op mijn voeding letten. Natuurlijk laat ik me soms wel eens gaan maar ook dat vind ik oke. Je moet ook gewoon blijven genieten en het moet ook vooral leuk blijven. Ze zeggen dat het een ‘lifestyle’ moet worden en dit is echt zo. Het heeft op de lange termijn weinig effect om ineens massive je calorieën in te perken. Je moet gewoon een balans gaan vinden die voor jou werkt.

Goals

Ik heb mijn streefgewicht gehaald! Ik wilde altijd onder de 70kg komen en dat is gelukt. Nu zit ik op 69,3kg en pas weer in een M. Nu wil ik mij vooral gaan richten op het opbouwen van spieren. Ik blijf 2x per week sporten en heb nu al 3 lessen bodypump gehad. Dat is echt puur gericht op krachttraining en toch wat meer motiverend dan krachttraining in de fitnesszaal. Ik wil er voor zorgen dat ik voor deze zomer een wat strakkere buik heb, wellicht met een paar blokjes. Als mijn gewicht daarbij weer omhoog gaat, vind ik dat geen probleem. Spieren zijn immers zwaarder dan vet.

 

 

 

 

 

 

 

Ben je tevreden met je lichaam?

 

  Geen zin om een reactie achter te laten. Like dit artikel!
Volg:
Sharity

Hoi! Ik ben Sharity, 22 jaar en student aan de PABO. Naast mijn opleiding ben ik gek op make-up. Budget, high-end, gewoon uit Nederland of helemaal uit Amerika, I love it all! Van mij zul je vooral dingen lezen over onbekende, vooral Amerikaanse, merken.

Deel deze post:

1 Reactie

  1. 11 januari 2018 / 22:44

    Goed bezig! Ik was heel tevreden met mijn lichaam (heb het Personal Body Plan traject gevolgd), maar ben nu 21 weken zwanger en hoe blij en gelukkig ik ook ben met de baby in mijn buik, ik vind het zwaarder en dikker worden toch wel lastig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *